От х:

Днес в x:

Светва градинката пред църквата „Св.Георги

Изображение 1 от 3


    До две седмици градинката пред централната църква „Св.Георги“/известна още като „попската градина“/ ще бъде осветена. В момента  работници на „ОЧБ“  подготвят полагането на кабели, обозначават се местата, където ще се монтират  стълбовете за осветление. Десетилетия наред градинката, в която има и детска площадка не е била осветена. Кметът на общината инж.Хасан Азис инспектира на място днес хода на ремонтните дейности. Той обясни, че започва ежеседмични огледи из града , включително и нощно време,  във връзка с осветлението. Приоритет на този етап ще бъде възстановяването  на уличното осветление в централната част на областния град. В момента се работи на няколко улички в центъра, в района на стотните блокове в кв.“Възрожденци“, на дневен ред е и възстановяването на осветлението на отделни места  в кв.“Веселчане“.
    Наскоро бе  решен проблемът с осветлението в района на блокове „Орфей“ в кв.“Веселчани“, прекъснато при строително-монтажни  работи от фирмата-изпълнител на т.н.Воден цикъл. Изградено бе осветление на Паметника на Левски пред сградата на община Кърджали.
    Вече е подписан договорът за 500 лампи за LED осветление, с които ще се подменят осветителни тела в града и населените места. Доставени са  30 километра кабели, очаква се и доставката на лампите.
     Подготвена е процедурата и предстои обявяването й за  ремонт и възстановяване на улично осветление за 1,4 млн.лв., осигурени от общината от Републиканския бюджет.До края на лятото ще трябва да решим проблема с уличното осветление по най-добрия начин, коментира  инж.Азис.
    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини