От х:

Днес в x:

6 °C

Неджми Али е 51-ви в класацията на 747-те депутати в Европарламента

Евродепутатът Неджми Али заеме 51-ва позиция в класацията на Европарламента, в която са включени 747 депутати. Той заема 5-то място в категорията за представените доклади.
Това става ясно от разпространената в Брюксел MEP Ranking листа.
Наскоро методиката, по която се извършва класацията на депутатите в Европарламента беше променена с цел да отрази по-пълно извършваното от тях, както и значимостта на отделните дейности за представянето на институцията. Алгоритъмът взема предвид четири основни категории: доклади, изказвания, изпълнявани функции и присъствие.

По отношение изготвяните от съответните евродепутати доклади, новата методика прави разлика в рамките на девет различни вида доклада. Освен това се присвояват различни точки и в зависимост от това дали депутатът е в ролята на докладчик или докладчик в сянка. Отчита се и сложността на обработката на доклада на базата на количеството предложения за добавки и изменения, внесени от депутатите в процеса на подготовката на документа.
Отчитат се изказванията в пленарна зала, обясненията на гласуването и въпросите към институциите на ЕС. Разликата е, че по новата методика точките в тази категория вече не са неограничени, а данните са разделени на диапазони.


Функциите отразяват длъжностите, заемани от евродепутатите – председател и заместник-председатели на парламента, председатели на комисии и координатори в комисиите, председатели и заместник-председатели на политически групи.
От голямо значение е и отчитането на присъствието на депутатите в пленарните сесии. При ниско ниво на присъствие се отнема значителна част от общия брой натрупани точки.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 11.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини