24 °C

Неджми Али е 51-ви в класацията на 747-те депутати в Европарламента

Евродепутатът Неджми Али заеме 51-ва позиция в класацията на Европарламента, в която са включени 747 депутати. Той заема 5-то място в категорията за представените доклади.
Това става ясно от разпространената в Брюксел MEP Ranking листа.
Наскоро методиката, по която се извършва класацията на депутатите в Европарламента беше променена с цел да отрази по-пълно извършваното от тях, както и значимостта на отделните дейности за представянето на институцията. Алгоритъмът взема предвид четири основни категории: доклади, изказвания, изпълнявани функции и присъствие.

По отношение изготвяните от съответните евродепутати доклади, новата методика прави разлика в рамките на девет различни вида доклада. Освен това се присвояват различни точки и в зависимост от това дали депутатът е в ролята на докладчик или докладчик в сянка. Отчита се и сложността на обработката на доклада на базата на количеството предложения за добавки и изменения, внесени от депутатите в процеса на подготовката на документа.
Отчитат се изказванията в пленарна зала, обясненията на гласуването и въпросите към институциите на ЕС. Разликата е, че по новата методика точките в тази категория вече не са неограничени, а данните са разделени на диапазони.


Функциите отразяват длъжностите, заемани от евродепутатите – председател и заместник-председатели на парламента, председатели на комисии и координатори в комисиите, председатели и заместник-председатели на политически групи.
От голямо значение е и отчитането на присъствието на депутатите в пленарните сесии. При ниско ниво на присъствие се отнема значителна част от общия брой натрупани точки.

Кърджали бг вести


Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини