От х:

Днес в x:

Стотици се събраха за юбилейния концерт на Цампито

    Голямата зала в народно читалище „Родолюбие” се оказа тясна за стотиците зрители, които се събраха за празника на Димитър Ангелов – Цампито. Музикантът отбеляза своя 75-годишен рожден ден с юбилеен концерт.

    Кметът на община Асеновград Емил Караиванов отправи своите пожелания към юбиляра с поздравителен адрес, поднесен от зам.-кмета Мария Вълканова. В него се казва: „За всички нас е чест да изразим огромното си възхищение към Вас, прекланяйки се пред Вашата музикална кариера и самобитен талант. Вие сте изпълнител и творец, посветил живота си на чистата и неподправена тракийска музика и песен. Вие сте любимият на всички ни акордеонист, създател на Асеновградската народна група, ръководител и корепетитор на творчески състави, с които прославяте Асеновград и оставяте музикални спомени в цяла България. Златният фонд на Българското национално радио пази десетки неповторими Ваши записи като инструменталист, композитор и аранжор на фолклорни и шлагерни творби. Вие сте легенда не само в нашия край, Вашата музика покорява дори Страната на изгряващото слънце – Япония.“ Градоначалникът пожелава на музиканта здраве, сили и още дълги години да радва всички ни от сцената.

    Участие в концерта взеха много приятели и близки на Цампито. Фолклорна група „Детелини” пристигна от родното му село Чалъкови, тук бяха и Димитър Андонов – Хисарския поп, фолклорна група „Надежда Хвойнева” и др. В публиката можеха да бъдат видяни много музиканти от цяла България, дошли за да поздварят талантливия акордеонист и композитор.

    Вечерта бе повод и за представяне книгата на Цампито „И на сън чувам музика”, която той раздаваше с лични послания и автограф.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини