От х:

Днес в x:

Саудитска Арабия ще допуска жени на спортни събития от 2018 г.

От 2018 г. за първи път Саудитска Арабия ще позволи жени да присъстват на спортни събития на стадиони, съобщи BBC. Жените ще могат да влизат в най-големите стадиони в три големи града - Рияд, Джеда и Дамам.

Mиналия месец правителството прие историческа промяна - позволи на жените да шофират от юни 2018 г. Скоро се очаква да се допускат жени на концерти и кино.

Спортните власти в Саудитска Арабия съобщиха, че ще започнат приготовленията на трите стадиона, така че те да бъдат "готови да приемат семейства от началото на 2018 г.".

Ресторанти, кафенета и видеостени ще бъдат изградени в стадионите като част от промените, допълват от правителството. Към момента в стадионите се допускат само мъже.

Промените са част от Визия 2030. Престолонаследникът Мохамед бин Салман е движеща сила за модернизирането на саудитското общество и укрепване на икономиката на монархията. ​Миналата сряда принц Мохамед заяви, че страната се връща към "умерения ислям". По думите му 70% от саудитското население е на под 30 г. и то иска "живот, при който нашета религия е толерантна".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини