От х:

Днес в x:

Нов клас оръжие може да доведе до война. Хиперзвуковите ракети (видео)

Три държави се знае, че разработват хиперзвукови ракети - САЩ, Русия и Китай..Към технологията има интерес в Европа, Япония, Австралия и Индия.

RAND Corporation е специализирана в анализи и експертни решения, базирана в Калифорния. Специалистите публикуваха изследване, в което посочват, че един нов вид оръжие е извън обхвата международните спогодби, които гарантират баланса на силите в света. Това равновесие твърде скоро може да бъде нарушено с появата на хиперзвуковите ракети. Ако хиперсвуковите ракети, компоненти за производството им или свързаните с тях технологии се появят свободно на пазара, има голяма опасност от война, включително при инцидент, посочват изследователите.  

Хиперзвуковите ракети се движат със скорост над 5000 км/ч - 5 до 10 Мах. Това е скорост, на която съществуващите ПРО не могат да реагират навреме. 

RAND Corporation считат за необходимо да се работи по споразумение за неразпространение на хиперзвуковото оръжие и срокът, който остава преди технологията да се разпространи е по-малко от десет години. 

През септември 2017 год. вицепрезидентът на  Lockheed Martin Орландо Карвальо, заявил, че "Съединените щати са на прага на хиперзвукова революция", на Международния аеротехнически конгрес във Форт Уърт, 

Във видеото изследователите представят общ преглед на техните основни открития за свръхзвуковите ракети - нов клас военна заплаха, способни да маневрират и да летят по-бързо от 5000 километра в час. Ричард Спейър, Джордж Накуузи, Рич Мур и Кари Лий описват как скоростта и маневреността позволяват на такива ракети да преминат през повечето противоракетни защити и допълнително съкращават срока за отговор на нападнатата нация. Изследването е спонсорирано от Carnegie Corporation в Ню Йорк за проекта "Разрушителните технологии и бъдещето на възпирането".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини