От х:

Днес в x:

Посрещнаха световната вицешампионка с печено теле и торта

    Вече трети ден еуфорията около световната вицешампионска титла на хасковлийката Петя Делчева не стихва. Боркинята беше посрещната в родния си град от треньори, спортни деятели и приятели с богата трапеза край микроязовир край Хасково.

    Националната състезателка, която е и възпитаничка на хасковския клуб по борба „Ангел войвода”  спечели сребърния медал от Световното първенство за кадети и кадетки в Атина навръх празника на родния си град – 8 септември. Във финалните схватки Делчева отстъпи на японката Ханано Сакурай и се окичи със сребърен медал в категория до 40 кг. Така за втора поредна година ученичката от Спортно училище „Стефан Караджа” стана световна вицешампионка. Само преди по-малко от два месеца, тя стана европейска шампионка.

    Днес Петя беше заобиколена от приятели и спортни деятели, които я поздравиха за поредния успех. Сред гостите беше директорът на Спортно училище „Стефан Караджа” Силвия Тенчева. Тя поздрави възпитаничката на школото и треньорите й от хасковския клуб „Ангел войвода” – Петю Кирев, Стоян Чобанов и Иво Раев за всеотдайната работа и резултата от нея, създавайки поредното спортно величие и талант. Силвия Тенчева изрази увереност, че материалната база на Спортното училище ще се подобри в бъдеще с ремонт на стадион „Младост” и преустройване на единия етаж на школото в общежитие, което й е дългогодишна мечта.

    „Петя Делчева имаше шанс и за златен медал, но 10-тина дни преди състезанието се контузи в лакътя, което даде отражение и на представянето й”, е равносметката на единия от треньорите й Петю Кирев. „Смятам, че това е максималният резултат на този етап”, заяви той.

    Младата надежда ще има шансове и занапред за спечелване на шампионската титла. През следващата година обаче Петя ще играе в групата на девойките и целта отново ще е участие и успехи на големи първенства, казаха още от клуба по борба.

    Световното първенство по борба започна със силно участие от представители и на други състезатели от местните клубове. Боркинята от хасковския клуб „Ангел войвода” Димитринка Сергеева остана шеста, а Мерт Рамадан е на позиция след 9-то място. Голям шанс за медал има и състезателят на спортен клуб по борба „Димитровград” Иван Бадавров, който тази вечер излиза на тепиха.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      12
      1234_1505063025
      8 0
      20:03, 10 сеп 2017
      шесто място или десето? оправете си статията
    • 2
      Об
      Общинар
      16 -2
      22:24, 10 сеп 2017
      Поздравления за успеха на Петя и Всички треньори!
      Силве, Стадион Младост не е материална база на Спортното! Клубовете имат договори и си плащат за ползването му. Плащат си ток, вода,отопление,ремонти.....Питай П. Кирев да ти обясни. Силве за две години не го ли разбра?
      Относно проекта за Общежитие, той е изготвен преди 10 години и е внесен в Общината! Силве, училище не се управлява само с добър пиар!
    • 3
      Ja
      Jack Bauer
      12 -1
      08:22, 11 сеп 2017
      Браво на Петя Делчева. Да е жива и здрава и още много титли и награди да спечели.
    • 4
      Ку
      Кумата
      8 -1
      09:52, 11 сеп 2017
      До Общинаря !!!
      Стадион Младост е собственост на Община Хасково и вероятно е построен в полза на спортното училище и желаещите да спортуват .Залата е на всички на само на Петър Кирев , да не си мисли ,че е бащина .Относно проекта ,той може да има още преди 20 г, но какво като го има и от 50 ?????Трябват дела а не само думи .
    • 5
      Ку
      куклусклан
      0 -2
      01:59, 12 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      At
      Atlet
      1 0
      07:46, 14 сеп 2017
      Тенчева, хванала си се за успехите на Петя и на борбата, като удавник за сламка! Потъваш Силве, Потъваш! Умната Галя Николова го разбра и побърза да избяга от теб!
    Последни новини