От х:

Днес в x:

Гербът на Хасково и ликът на Левски украсиха санирани блокове

Изображение 1 от 4

    Гербът на Хасково в автентичните си цветове и с надписа “Достойнство и вяра“ и ликът на Апостола украсиха два от санираните по държавната програма блокове в областния град.

    И двата проекта са по идея на саниращите фирми Парсек груп и Аква 3. Те са съгласувани с обитателите на сградите, уточниха от общинската администрация.

    Портретът на Васил Левски е на фасадата на най-големия блок по бул “Васил Левски“. „Много ми допадна идеята. Това е истински урок по родолюбие“, коментира Тянка Делчева, която живее в блока.

    „Изпълнението е също перфектно, пожелавам и по другите блокове да имат такива портрети. Дори най-малките от нашия блок ще свикват с лика на този велик българин, виждайки го всеки път, когато минават покрай сградата“.

    След красивото пано на фасадата обаче сега хората мечтаят да имат и хубава градина в междублоковото пространство, все още заето от строителните материали за санирането. „Преди време майките бяха оградили мястото, бяха боядисали с цветни бои оградката, опитаха се да направят по-уютно мястото за отмора, но го развалиха, защото не отговаряло на изискванията. Сега се надяваме, че от общината ще помислят и за това пространство“, пожелава си Тянка Делчева.

    Точно на срещуположния край на града, по пътя към кв.Болярово е другото пано с герба на Хасково. Той е изрисуван върху фасадата на сградата така, че да е видим както за влизащите към центъра, така и на излизане.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Лю
      лют *********
      34 -18
      18:21, 6 юни 2017
      А ликът на Бойко кога?
      • Рр
        ррр
        27 -10
        19:46, 6 юни 2017
        По-скоро си лют п.....ст. Не може пред ВАСИЛ ЛЕВСКИ да се изказваш по подобен начин.
      • Би
        биволь
        0 -1
        14:50, 7 юни 2017
        А на Дядото?
    • 2
      Пф
      Пфууууу
      29 -26
      19:49, 6 юни 2017
      А на Делян Добрев кога и въобще да окичат всички блокове с ликове на гербаджии, дано има рахат тогава, пфуууууу като на Априлски пленум сме, Венсеремос!!!!!!
    • 3
      Ха
      хаха
      18 -5
      21:20, 6 юни 2017
      Браво!
    • 4
      Ге
      Георги
      20 -2
      21:29, 6 юни 2017
      Снимката с Герба на Хасково е уникална, блика естетика от нея и грозните тръби на климатиците! Защо винаги аха ама за малко да стане както трябва, някой малко не се е сетил, някой малко компромис е направил, някой „бай” е каза, че това така се прави! Е чесно ако зависеше от мен никога нямаше да приема този обект за приключен точно върху герба на града тази грозотия! Не не то не можеше сноповете да са под изолацията, не!
    • 5
      As
      asy
      20 -10
      22:04, 6 юни 2017
      Ееееее,все ще се намери някой мърморещ,някой ,който и за две пари работа не е свършил!Ами вижте хубавото!Ех,големи мрънкала стееееее!!!!!!!!!
      • Ге
        Георги
        8 -5
        07:00, 7 юни 2017
        Ще ти обясня какво значи работа! Свършена работа се извършва педантично така, че след това да има минимални забележки! Забележки може дада прави всеки данъкоплатец! Работа не е да ходиш някъде за да взимаш заплата! А по платени данъци най-вероятно плащам повече от теб така, че здържай коментарите! По тази фасада има забележки, превръщаме я в колтурен паметник а още на старта е осрана!
    • 6
      Ам
      Аман
      15 -3
      22:32, 6 юни 2017
      В междублоковото пространство на блока с облика на Левски нека спретнат някой друг магазин както е по проект за съседния блок 38 или по-добре игрална зала за кво са им детски площадки само да вдигат шум малчуганите...засрамете се (Преди време майките бяха оградили мястото, бяха боядисали с цветни бои оградката, опитаха се да направят по-уютно мястото за отмора, но го развалиха, защото не отговаряло на изискванията)
    • 7
      As
      asy
      4 -1
      09:10, 7 юни 2017
      Георги,за данъци и кОлтура хайде да не говорим!Научи и правописа!
      • Ге
        Георги
        2 -1
        10:07, 7 юни 2017
        Виждам аз правописа! Пиша си и името на с правилната азбука! Аси ли си Ася ли си ?

    Още новини

    Последни новини