От х:

Днес в x:

AImotive за $6000 превръща обикновените автомобили в безпилотни

Стартъпът AImotive превръща автомобила в робомобил с помощта на четири камери с обектив „рибешко око“ (fish-eye). Поставени са камери отстрани, отпред и отзад. Допълнително са поставени две стереоскопични камери насочени напред и назад.

По-голямата част от оборудването е в багажника – там е поставен мощния компютър, който в реално време обработва информацията от камерите и създава триизмерен модел на околната среда. AImotive използва и GPS навигация за определяне местоположението на автомобила. Изкуствен интелект създава маршрута за движение, който се подава на управляващия софтуерен енджин, командващ волана, спирачките и ускорението на автомобила.

За разлика от лидарите, системата с камери не се държи много добре, когато вали сняг или дъжд. Но от друга страна, изкуственият интелект работи без предварително заредена 3D карта и по-лесно се адаптира към пътните условия.

В момента компанията тества своята система в Маунтин Вю на автомобилите Toyota Prius. AImotive не възнамерява да произвежда автомобили и се фокусира върху специализирания софтуер за робомобилите.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини