От х:

Днес в x:

Елхата на "Славейков" грейна - нова, екологична и блестяща

    С голямо тържество и със заря по традиция светна елхата на СУ "Петко Рачов Славейков". По редица съображения тази година бе решено тя да бъде екологична, за да не се отсича живо дърво, а също така изработена от служители в училището. Водещите Преслава и Симона от 8"в" клас направиха дебюта си като такива и започнаха шеговито краткия концерт, в който се изявиха текстописци и певци. Четири дечица от 2"в" клас представиха своите авторски стихотворения, посветени на зимата, празниците и елхата. Също така подходящи за времето и повода стихчета изрецитираха и четвъртокласници. Омайните гласчета на момичетата от вокалната група на г-жа Мария Загорова "Талантите на Славейков" огласиха пространството с традиционни коледни песнички. По-големите им съученици от групата на г-н Кирил Кирев "Великолепната шесторка" пък се спряха на коледни изпълнения на английски език. 

    Дядо Коледа не пропусна тържеството на "училището за шампиони", като този път доведе и своята Снежанка. Добрият старец поздрави всички славейковци и техните учители с успехите им през изминалата година и напомни на всички, че очаква техните писма с желания за подаръци. Снежанка, от своя страна, сподели, че завежда пресслужбата на Северния полюс и неотлъчно следи всички постижения и интересни събития в училището. 

    Най-голямо оживление предизвика обратното броене от 10 до 1, стартирано от директора Милко Багдасаров, с което бяха запалени светлините на елхата и гръмна великолепна заря. Градусът на доброто настроение бе повишен от бонбоните с късмети, които отново по традиция получиха малки и големи от Дядо Коледа и Снежанка. Допълнителен разкош към момента добавиха и цветните конфети. След тържеството Добрият старец се срещна с най-послушните малчугани, които получиха и подаръци.

    Славейковци се радват на прекрасния празник, който сътвориха заедно и който е първият от поредицата коледни тържества през месец декември. Проявата бе публична дейност в програмата на клубовете от проекта "Твоят час" за извънкласните дейности, финансиран по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности". 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини