От х:

Днес в x:

Стивън Хокинг смята, че на човечеството му остават не повече от 1000 години

Свръхпренаселеност, свръхзамърсеност, дефорестация, засушаване, увеличение на емисиите отровни газове във въздуха, обща лудост, неграмотност и затъпяване, нова Студена война, която заплашва да се превърне в „топла“. Проблемите пред днешното човечество са неизброими. Решения на хоризонта не се виждат, а единствено натрупване и задълбочаване на проблемите. Докога ще продължи всичко това? 200, 300, 500 години? Кой знае?! Може би много по-малко от това. Има обаче човек, който може да даде по-конкретен отговор. 1000 години. Не повече. Толкова смята Стивън Хокинг, че ще просъществува човешката раса, освен ако не помисли за друга планета, която да завоюва и унищожи. Не, това последното за унищожението не го казва Хокинг, всъщност.

„Не мисля, че ще оцелеем още 1000 години без да напуснем нашата крехка планета. В тази връзка, аз искам да засиля обществения интерес към космическото пространство, като самият аз се подготвих от рано“, обяснява той по време на срещата Oxford University Union, цитиран от Daily Mail.

По време на участието си, Хокинг представи ретроспекция на вярванията на човек за произхода на вселената и света – от праисторически времена до М-Теорията. Той сподели мнението си, че днес е удивително време за занимаванията в областта на теоретичната физика, допълвайки, че картината, която имаме за вселената се е променила неимоверно много за последните петдесет години. „И бих бил щастлив, ако имам принос за това“, заявява Хокинг. Той изразява обаче и страха си, че внезапното изчезване на човешката раса може би е съвсем близко, като причина за това може да е някакво бедствие, термоядрена война или смъртоносен вирус. 

Източник: kaldata.com

Коментари в сайта

Последни новини