От х:

Днес в x:

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

Първата ни ракета Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира в Стокхолм. Той надделя над южноафриканеца Кевин Андерсън с 2:1 сета - 7:6 (3), 5:7, 6:2, в мач, продължил 2 часа и 20 минути.

Това бе шести успех за българина срещу този съперник, като от него е допуснал само едно поражение в кариерата си.

203-сантиметровият Андерсън затрудни сериозно Гришо в първите два сета. Двамата печелеха без особени трудности подаванията в първия, за да се стигне до тайбрек. В него Димитров направи минипробив за 3:1, а впоследствие реализира още първия си сетбол.

Вторият сет започна добре за Григор, който след пробив поведе с 5:3. След това 25-годишният хасковлия се отпусна в и даде четири поредни гейма за съперника, който изравни резултата в сетовете и изправи на нокти почитателите си.

Южноафриканецът бе видимо изморен в третия сет и това се оказа решаващо. Григор направи два пробива, с което взе сета с 6:2 и затвори мача.

Съперник на Григор в полуфиналите ще бъде победителят в мача между Хуан Мартин дел Потро и Иво Карлович. Ако спечели турнира в Стокхолм, Гришо ще се изкачи до 15-а позиция в световната ранглиста.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини