От х:

Днес в x:

Хасково посрещна ген. Радев с прегръдка

    „Чувствам се превъзходно в Хасково. Тук съм се оформил като човек, с тези приятели, които сега дойдоха, сред всички мои познати и земляци. Тук са и моите учители. Човек е силен, когато има здрави корени, а тук- в Хасково са моите здрави корени. И да си дойда след толкова време е много вълнуващ момент за мен”.

    С тези думи кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев се обърна към дошлите да го посрещнат в центъра на града в късния следобед днес негови роднини, съученици и земляци.

    Още със слизането си от колата генералът попадна първо в прегръдката на Елена Мелникова-дъщеря на руския летец –изпитател Борис Мелников, разпалили страстта на Румен Радев към авиацията с разказите си за нея още докато той е дете.

    „Благодаря на Бога! Такава радост, такова щастие!”, не сдържа емоциите си класната на кандидат-президента и негова преподавателка по история в Математическата гимназия Стефана Сивова.” „Драго ми е!”, по мъжки, но с нескрито вълнение поздрави Румен Радев и директорът, окачил на гърдите му златния медал като отличник на Математическата гимназия в Хасково Дойчо Кръстев.

    „Какъв си фин!”, „ Доживяхме да се съберем, да се видим”,”Ние сме с теб!”, се чуваха възгласите наоколо на неговите съученици, докато генералът минаваше от прегръдка в прегръдка, а  някои от посрещачите дори и не направиха опит да скрият сълзите  си от радост и вълнение.

    Сред тях беше и председателят на Инициативата, създадена в подкрепа на кандидатурата му от Хасково ”Земляци” полк. Велико Киряков, както и предс. на Общинската организация на БСП Атанас Василев.

    Тръгвайки към едно от градските кафенета, където съучениците се бяха уговорили да пият кафе докато си припомнят мили спомени от юношеските години, групата беше пресрещната от първата учителка в Хасково на генерал Радев-класната му от училище” Ив. Рилски” Ирина Лозева. Тя  му поднесе букет с думите ”Много съм горда с теб!”. 

    Пред галерия „Форум”, където влезе, за да разгледа настоящата изложба, кандидат-президента посрещна със свои ученици хасковският художник Андрей Каменов.

    След най-близките си хора в Хасково, кандидатът за главния кабинет на „Дондуков”2 се срещна със симпатизанти и граждани в залата на НТС. В препълнения салон той беше посрещнат на крака под звуците на емблематичните за всеки българин „ Излял е Дельо хайдутин” и песента за Петко войвода.

    „Президентът е институцията, той е личността, която може да задава приоритетите в държавата, който може да изразява гласа на народа, да отстоява волята на народа и това никак не е малко”, коментира по-рано ген. Румен Радев в отговор на въпрос за тежестта на президентската длъжност и ограничените й правомощия. Той посочи, че в предизборната си кампания не пресмята гласовете, които има като картбланш и отбеляза: „Изборите не са само математика, изборите са и въпрос на доверие и на визия за бъдещето на България. Казах на хората от Хасковски регион, с които се срещнах днес, че ще работя за тях с всички сили и няма да ги предам, защото съм един от тях."

    Кандидатът за президентското място на социалистите начерта и основните си три приоритета, ако спечели изборите следващия месец: укрепването на националната сигурност във всички измерения-от защита на териториалната цялост и суверенитета на страната, до сигурността на всеки гражданин, провеждането на външна политика с ”характер, която да се изработва в България и да се отстоява навън". „Като президент няма да водя битки с другите институции, напротив-ще работя така, че тези институции да работят заедно и да имат по-голяма ефективност и повишено доверие помежду си, за да се обединяват в интерес на хората. Но пък ще се изправям открито срещу всяко решение и закон, които не работят в интерес на българския гражданин”, посочи още ген. Румен Радев.

    Президентски избори 2016

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини