От х:

Днес в x:

Chevrolet Bolt EV изминaва повече километри с едно зареждане от Tesla Model 3

Eлектрическите автомобили стават все по-популярни сред потребителите. Водещите производители вече предлагат хибридни версии на популярните си модели. Теsla продължава да е една от най-активните компании в този пазарен сегмент и вече потвърдиха, че новия Model 3 може да издържи до 340 километра с едно зареждане. При всички положения можем да кажем, че това е доста сериозно постижение. 

Chevrolet потвърдиха, че новият им електрически автомобил Bolt EV превъзхожда Tesla Mode 3 в това отношение, Според официалните данни този модел е в състояние да измине 383 километра, преди да се изразходва капацитета на батерията, информира Mashable. Chevrolet са на мнение, че Bolt EV може да промени изцяло сегмента на електрически автомобили. Очаква се официалните продажби да стартират още до края на годината.

Bolt EV ще бъде достъпен и за европейските потребители. Премиерата му на континента ще е през 2017г. Трябва да отбележим, че на територията на ЕС автомобила ще се продава с името Opel Ampera-e. Цената на този електрически автомобил ще бъде приблизително €33 хил. По всичко личи, че EV моделите ще стават още по-популярни на пазара през следващата година.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини