От х:

Днес в x:

Трайчо Трайков: Не съм убеждавал СДС да ме харесат!

Не съм правил опити да убеждавам СДС да ме подкрепи, те са стигнали до този извод сами – не на последното място и защото симпатизантите и членовете им са гласували в моя полза, обяви пред БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок и бивш министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той настоя, че държавният глава трябва да бъде балансьор, но не задкулисен кукловод. В работата му водещ трябва да бъде националният интерес.

Трайков заяви, че ако стане президент, един от основните му приоритети ще е да доведе докрай съдебната реформа.

Попитан кое е най-доброто решение по казуса АЕЦ "Белене", той заяви, че му е трудно да си представи, че се прави нещо искрено по въпроса.

Иначе най-доброто решение е да се вземат възможно най-много пари от активите, които притежаваме по проекта, посочи той. По думите му си заслужава да се работи в посока на изграждането на газовия хъб "Балкан". Каквото и да излезе в тази посока, ще е добре, стига парите да не вървят пред мисленето, каза Трайков.

"Колкото и да се говори друго, силата на България в момента идва от това, че сме членове на най-мощния икономически съюз в света и на най-мощния икономически съюз", заяви кандидат-президентът на Реформаторския блок.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини