От х:

Днес в x:

Лавров нарече подли плановете за смяна на режима в Сирия

Призивите за подмяна на режима на управление в Сирия идват от ограничени или подли хора, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за Императорското православно палестинско общество, цитирано от ТАСС. 

"Лицемерните призиви за смяна на режима, включително в Сирия, след това, което се случи в Ирак, когато бе свален Хюсеин, или в Либия, където Муамар Кадафи бе варварски заклан, струва ми се, че са отправяни от хора, които са най-малко ограничени, ако не и подлеци, които просто се наслаждават на това или искат унищожението на държави и региони с надеждата на получат облага за себе си", заяви Лавров. 

Министърът каза, че гръбнакът на бойната мощ на Ислямска държава в Ирак се състои от бивши генерали от армията на Саддам Хюсеин, които са били изгонени по време на американската интервенция в Ирак през 2003 г. 

"Американската армия разпръсна иракската армия и силите за сигурност, като по този начин остави без препитание хора, които много добре знаят как да воюват. Всички разбират това много добре сега", обясни Лавров. 





 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини