От х:

Днес в x:

Кметът инж. Хасан Азис с награда за партньорство от КТ „Подкрепа”

       Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи награда за  отлично партньорство и социален диалог от Синдикат „Образование” към   КТ „Подкрепа”. Наградата му връчи  председателят на Синдикат „Образование” Юлиян Петров на тържество днес в хотел ”Рила” в столицата.

      „Благодаря много за това признание. Това, което чувствам при среща с  учителите, особено по празниците, освен радостта е и малко тъга, защото  една много важна част от хората, към които трябва да изпитваме огромно  уважение и респект – учителското съсловие, не винаги получава нужното внимание от обществото. Като представител на местната власт, мога да заявя, че не винаги успяваме да направим това, което българските учители заслужават. През годините кметовете бяхме натоварени и с една много тежка задача - оптимизиране на училищната мрежа и закриване на  училища. Моля се този процес вече да е преодолян.

        През годините постоянен приоритет за мене и моя екип е било образованието. Опитвал съм се да спазвам този принцип като давам различни знаци.Един такъв знак е традиционното кафе в Кърджали на 3 март.След празника заедно сме сядали дълги години кметът, попът и мюфтията.Тази година срещата беше между кмета, попа и даскала, един устойчив модел на взаимодействие, проверен от времето. Най – голямата надежда са нашите деца, които поверяваме на учителите. Нека направим така, че да дадем най- доброто и на нашите учителите”, каза в приветствието си инж. Хасан Азис.

      На форума Синдикат „Образование” към  КТ „Подкрепа” обяви  и победителите от конкурса ”Учител на годината” като връчи наградите  за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело”Стоян Михайловски” на учители и преподаватели от цялата страна.  На тържественото събитие присъстваха почетният председател  на КТ „Подкрепа”, членове на Изпълнителния съвет на Конфедерацията, народни представители, министри, експерти от МОН, социални партньори.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини