От х:

Днес в x:

Младежкият подпомогна майстора на мини къщички Ивайло

    Благотворителният базар, който бе организиран от Младежкия център в подкрепа на самоукия майстор Ивайло Панев, събра 641 лв. Сумата му бе връчена днес лично от директорката на културната институция Жанета Матанова.

    Кампанията за събиране на средства започна на 26 април и продължи 3 дни. В нея бяха включени ръкоделия на ученици, на деца от детски градини и от етнографската школа към Младежкия. Всички произведения бяха продадени, обясни Жанета Матанова.

    Дарената от Младежкия център сума е една малка част от това, което е необходимо на талантливия Ивайло Панев. Както Haskovo.net вече писа, той трябва да премине няколко очни операции в Русия. Всяко посещение до там ще му коства 2500 лв. Колко точно интервенции ще трябва да претърпи, не е ясно, тъй като те са взаимносвързани. С едното око младият мъж е напълно сляп, с другото вижда на 50 процента.

    Доходите му са недостатъчни да покрие разходите по лечението, тъй като той разчита на инвалидната си пенсия и пари от продажба на макетните къщи, които той изработва в гаража си.

    „Ще трябва да си направя банкова сметка, тъй като много хора проявиха интерес да ми помогнат“, с неудобство заяви Ивайло Панев, който се срамува от ситуацията, в която се намира.

    Гледайте тази вечер Ивайло Панев в предаването Фактор 7 по еTV. Началото е 18.30 ч. Предаването е на живо, можете да зададете въпрос на Ивайло и ли просто да го поздравите за таланта и куража му да се бори на пряката телефонна линия в студиото – 038/536 777.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини