От х:

Днес в x:

Момчето стана мъж: Тихомир с нов венец за спорта на Хасково

Световният шампион по аеробика, но за младежи, Тихомир Баротев завоюва първо отличие при мъжете в дебютното си състезание в тази възраст. Все още тинейджър, но закова сребърен медал на държавния шампионат по аеробика за мъже и жени, който се състоя в Боровец през почивните дни. Само 1 десета попречиха на възпитаника на Теменуга Илиева да се окичи с шампионската титла в първия си опит при най-големите. Дори и така, резултатът от 21.400 точки е един от най-високите постигнати тази година в Боровец. Отличните отзиви от специалисти и треньори затвърдиха очакванията Тихомир да завоюва престижни класирания на предстоящите супер-турнири - Световна Купа-Кантанхеде Португалия и Световно първенство в Инчеон Южна Корея.

Това е поредния принос на младежа към спортната слава на Хасково. През 2012-та година едва 14-годишния тогава Тихомир изненада всички като спечели златен медал от световното първенство за юноши по аеробика, като добави и бронз в съчетанието на двойки с Димана Николова.

В Боровец КА „Виолена“ участва с 11 състезатели във възрастови групи 9-11,12-14 и мъже и жени.

При 9-11 г. сребърен медал спечели групата от 5 състезатели/Десислава Димова, Деница Колева, Рая Русева, Габриела Георгиева, ТианаЗаркова/. Малко не достигна на триото/Димова, Колева, Русева/ да се класират 3-ти. Другата тройка /Руфат, Заркова и Георгиева/ останаха 6-ти. Десислава Димова имаше реални шансове за медал в индивидуалната надпревара, но наказание от главния съдия не й позволи да се бори за отличие! Деница Колева и Тиана Заркова се класираха за финалите, но останаха съответно 6-та и 7-ма.

Руди Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини