От х:

Днес в x:

Почина звездата от „Седморката на Блейк“

Актьарът Гарет Томас, звезда от много популярния в миналото фантастичен сериал „Седморката на Блейк“, е починал вчера на 71 години, съобщи Би Би Си. В продукцията на Би Би Си, излъчвана и по българската телевизия, Родж Блейк, води група бунтовници с космическия кораб „Либерейтър“ в безкрайна борба със злата Федерация, която управлява галактиката.

Роденият през 1945 г. Томас беше и талантлив театрален актьор със запомнени участия в постановки на Кралската Шекспирова театър. Той има и различни роли по телевизията.

Но уелският актьор остава най-известен „Седморката на Блейк“, чиито епизоди са излъчвани по Би Би Си 1 от 1978 до 1981 година. На върха на популярността му сериалът е следен от 10 милиона зрители във Великобритания и е продаден в 40 страни. В България първите два сезона са излъчени по телевизията при огромен интерес в средата на 80-те години, подсказва справка в Уикипедия. По онова време почти няма деца, които да не играят на улицата и по дворовете в цялата страна на "Седморката на Блейк" и да се идентифицират с героите - Блейк, Вила, Кер, Джена...

Критиците във Великобритания на времето са осмивали неубедителните сценарии и елементарните специални ефекти. А самият Томас е твърдял, че не е гледал нито един от епизодите, в които той е Родж Блейк.

Сериалът беше в подчертано песимистичен тон, отбелязва Би Би Си, припомняйки, че във финалния епизод всички главни герои са убити.

Съобщенията за смъртта на Томас са тръгнали от сайта на феновете на „Седморката на Блейк“.

На началната му страница пише „С дълбока тъга трябва да съобщим, че Гарет Томас почина тази сутрин, 13 април 2016 г., от сърдечна недостатъчност. Нашите мисли са със съпругата му Линда и неговото семейство и приятели“.

„Той беше чудесен актьор, истински джентълмен и винаги открит за многобройните си фенове“, пише още в сайта.

Съобщението за смъртта на Томас по-късно е потвърдил негов приятел, работил над римейк на култовия сериал.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини