От х:

Днес в x:

Най-голямата бомба на летището в Брюксел не е избухнала, разкри федералният прокурор

31 души са загинали и 270 са ранени при терористичните атаки в белгийската столица вчера. Това съобщи на пресконференция федералният прокурор на Белгия Фредерик Ван Льов, цитиран от световни агенции.

Льов потвърди, че двамата братя Брахим и Халид ел Бакрауи са участвали в нападенията на летището и в метрото. 

Припомняме, по-рано RTBF съобщи, че Брахим ел Бакрауи се е взривил на летището в Брюксел, а брат му Халид е извършил нападението в метрото в белгийската столица Брюксел.

Прокурорът уточни, че Халид е извършил нападението в метрото, а Брахим еедин от атентаторите самоубийци на летището.

Все още се издирва третият заподозрян за атаките на летището в белгийската столица Брюксел, добави прокурорът, уточнявайки, че става въпрос за мъжа с шапката на разпространената снимка от охранителните камери на летището.

Фредерик Ван Льов каза, че третият заподозрян на летището е избягал, след като бомбата в куфара му, която е била най-голямата, не е избухнала.

От думите му стана ясно че Брахим ел Бакрауи е оставил завещание в иззет от властите компютър. В завещанието той отбелязал, че се страхува да не бъде заловен от властите.

Фредерик Ван Льов също потвърди, че Наджим Лахрауи не е арестуван, след като по-рано беше разпространена информация за задържането му, която беше оттеглена впоследствие.

Смята се, че именно Лахрауи е с шапката на снимката.

Белгийските власти вярват, че още няколко души са свързани с атаките, но все още не са заловени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини