От х:

Днес в x:

Димитровград си партнира с Турция по два нови проекта

    Кметът Иво Димов и Областният управител на област Мерич, която е в административен регион Одрин - Али Башак са подали документи за реализиране нов проект, в който двете страни са партньори. Той е с надслов "Интелигентен достъп до културата на Българо-Турското партньорство", информираха от пресслужбата на Общината. По него се предвижда изграждане на паркови пространства в Димитровград и турския град. Заложено е и създаване на приложение за смартфони и таблети с детайлна информация за съществувашите туристически обекти на територията на двата града-партньори.

    Отново днес стана ясно, че Димитровград ще бъде партньор с Турция и по втори трансграничен проект. Той е свързан с превенция и намаляване на рисковете за околната среда използване на иновативни средства - "ПРЕВЕНТ". Кметът Иво Димов и колегата му от турския град Узункюпрю са подписали партньорско споразумение за кандидатстване по тази разработка.

    Предвидено е да се изгражда напълно автоматизирана система за ранно известяване за възникване на горски пожари. Автоматична наблюдателна станция (АНС) ще извършва наблюдение, охрана, мониторинг, анализ, комуникация и ранно известяване за неблагоприятни рискови събития. Тя ще дава възможност за отдалечено наблюдение, управление, диагностика и рестартиране при всякакви метеорологични условия. Радиусът на действие на всяка наблюдателна станция е не по-малко от 10 километра. Системата предава видео и аудио сигнали до контролен пункт, който ще се намира в сградата на кметството, уточняват от там.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини