От х:

Днес в x:

Дървена ваканция до повикване в 7 школа в Хасковско

В 8 училища в Хасковска област има дървена ваканция днес. Ако времето се задържи без снеговалежи тя ще е кратка, уточни шефът на РИО на МОН Иван Панайотов.

Школата, които останаха празни в първия работен и учебен ден на 2016 година, са предимно в планинските региони. Две от тях са в Ивайловград-в селата Железино и Белополци. Там със сигурност дървената ваканция продължава и утре заради по-сериозните снегонавявания и трудните преходи между селата.

Всички пет селски училища в община Тополовград, до които децата не успяха да стигнат днес, вероятно ще останат затворени и утре, но при нормализиране на обстановката удължената празнична почивка се прекратява.

В селското училище в Иваново, Харманлийско днес също звънецът не би. В учебното заведение се учат деца и от съседните села, но до много от тях школският автобус не е успял да стигне. След омекването на снега днес и започналото разчистване и на междуселските пътища утре часовете там влизат в нормален график.

Децата и от село Стамболийски, които учат в Хасковските училище утре ще са в класните стаи. Днес те не успяха да пристигнат, защото автобусът, с който пътуват беше върнат заради инцидент с Тир,  затапил трасето между селото и града.

В областния Хасково всички училища работят и децата са при изискуемите минимум 18 градуса топло в класните стаи, потвърди Панайотов.

Само в една класна стая във Финансово-стопанската гимназия при измерването тази сутрин от РЗИ са засекли температура от 17 градуса, за което е предупреден директора и мерки са били взети веднага, допълни шефът на Регионалния образователен инспекторат.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини