От х:

Днес в x:

Студентка по екология представя Хасково на Мис България 2015

    Студентка по екология, първокурсничка в ПУ ще представя Хасково на Мис България този петък. Теодора Петрова беше избрана чрез кастинг на модната агенция „Интерсаунд“, с президент Ирина Папазова, която държи правата за провеждането на престижната надпревара за красота.

    Участието за Теди на такъв голям форум е първо за нея. През месеците, които е имала време за подготовка, тя е заложила както на физическата си подготовка във фитнеса, така и на езиковата-започнала е да изучава по-усилено английски език, за да е в кондиция ако продължи напред към международните конкурси за красота след Мис България.

    Настройва се психически понеже е прекалено срамежлива. А причината е, че няма достатъчно опит на модния подиум.  Единствените й изяви са на на поприще далеч от модата-на тепиха по карате, докато е тренирала усилено бойни изкуства като гимназистка в Хасково.

    За прекараното време в залата обаче не съжалява нито за секунда, защото  спортът я е научил на дисциплина и сега това много й помага. За Теди спортът има и благодатно естетическо влияние- заради естествената грижа за тялото чрез него. Тя впечатлява и с естествената си красота, но пък няма нищо против екстейшъните и силикона, ако на човек му се налага да ги носи, защото казва че една жена трябва да поддържа освен добра визия и добро самочувствие. Освен това е категорична, че това е личен избор.

    А върху самочувствието си работи и тя самата.

    Теди смята, че независимо коя от всички 18 претендентки, сред които е и самата тя, ще спечели короната на Мис Българи, конкурсът не трябва да е само суета. Според красивата хасковлийка, Мис България ще носи върху плещите си голяма отговорност, защото ще е пример за много млади момичета. А за себе си участието в конкурс разчита като една голяма възможност. А покрай подготовката за него тя самата усеща, че се е променила, станала е по-усърдна, по-отговорна.

    На самият конкурс ще заложи на естествеността си. „Не само физическата красота е важна, а качествата, които има едни човек, излъчването отвътре, защото когато един човек е красив отвътре, то неминуемо красотата му се вижда и от околните.“, казва Теди.

    В последните дни, преди да замине за София, Теди Петрова позира и за Haskovo.net. А последните наставления за представянето й на конкурса дойдоха от регионалния координатор на Интерсаунд за Хасково Адриана Добрева. 24 часа преди заминаването двете се забавляваха и поработиха на открито в парк „Арменеци“ за наслада на минувачите. „Успех и помни, че красотата не всичко, трябва да си добър човек!, пожелаха та Теди хасковлии, които минаха покрай нея и разбрали, че тя ще представи Хасково на големия конкурс в петък за короната на най-красивата Българка.

    А последните новини от Теди са, че тя е вече в София и усилено работи по хореографията с останалите красиви момичета от цялата страна.

    18-те момичета, избрани на регионални конкурси и кастинги в малки и големи градове в цялата страна ще бъдат представени на обществеността и журналистите на изискано парти на 25 ноември, а финалът ще бъде два дни по-късно – на 27 ноември в столичната зала „Рейнбоу Плаза“.Те ще бъдат избрани чрез открито гласуване в сайта на ТВ 7, а по телевизионния канал ще бъде излъчен пряко и самият конкурс.

    За членове на журито са поканени Наталия Гуркова, Христо Сираков, Елена Ангелова, София Борисова и други специалисти в модната сфера.

    Победителката и двете ѝ подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.

    Избраните в Топ 5 финалистки ще дефилират с тоалети, след което ще отговарят на въпроси. Една от тях ще грабне короната и златно колие една от световните бижутерийни компания.

    Каузата на Мис България тази година е насочена към екологично чиста среда за живеене. В подкрепа на това победителката ще получи чисто нов велосипед.

    Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8000 евро предоставена от италианското училище за мода в Милано „Академия дел Лусо“. Тя ще бъде връчена лично от управителя Розарио Бове, който ще бъде член и на престижното жури.

    Специален гост на конкурса е швейцарската звезда Ванеса Ака с артистичен псевдоним Ладива. 

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини