От х:

Днес в x:

Кмет надзирава най-пияния шофьор в Хасковско

Кметът на Харманли Мария Киркова ще осъществява „възпитателни грижи” и надзор спрямо съгражданина си Дяко Василев, който бе спипан да кара пиян до козирката миналия месец. Това е част от решението на Харманлийския районен съд, който днес осъди пияния на 2 години затвор условно, с 4 години изпитателен срок, през който ще бъде следен изкъсо от кметът на общината. Относително суровата е наложена понеже Дяко не просто бил къркан, ами рекордно къркан. По време на проверката алкохолният тест отчел невероятните 4.74 промила в кръвта. Това отстъпва с малко на абсолютния алкохолен рекорд на областта, дело на жител на димитровградското село Върбица, който бе засечен да кара с 5.33 промила. Подвигът му обаче датира от декември 2014-та, което пък превръща Дяко в най-пияния шофьор в Хасковско за 2015-та година.

„Геройството” си Дяко Василев извършил на 22.10. 2015 г в землището на с.Славяново, общ. Харманли. По нощите тръгнал да се прибира към града, като яхнал своя “Рено Меган Сценик”, с концентрация на алкохол в кръвта си над законните 0,5  на хиляда, а именно -  4,74 на хиляда, установено по надлежния ред.  Това деяние Василев е извършил след като е бил осъден с влязла в сила на 24.10.2011г. присъда  на Районен съд Харманли за това, че е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. 

Освен присъдата е наложено и наказание глоба в размер на 500 лв. както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Харманли е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване, уточняват от харманлийската прокуратура.

Р.Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини