От х:

Днес в x:

Проверяват за „мъртви души“ в хасковските училища

    Има ли мъртви души в училищата на територията на Хасковска област ще стане ясно в понеделник. Тогава директорите на училищата трябва да спазят определения от шефа на местния образователния инспекторат срок и да подадат отчет както за напусналите ученици, така и за новозаписаните.
    Проверката най-напред ще мине в 7 и 8 клас, тъй като това е най-интензивният период на прехвърляне на ученици, защото повечето от тях напускат доскорошното си училище при кандидатстването след 7-и клас, обясни Панайотов. Ако се окаже, че има драстична разлика в числата, ще се търси обяснение за липсващите ученици.

    Панайотов посочи, че в разгара на лятната ваканция в 23 училища в областта вървят ремонти.

    Най-сериозни реконструкции се извършват в СОУ ‘’Христо Ботев’’ в Ивайловград. Там в основен ремонт е не само дворът на училището, но и прилежащите пространства. Предвидено е изграждането на нови настилки в училищния двор и нови входни врати. Вътрешните подпорни стени ще бъдат пренаредени и ще имат нови стоманобетонни шапки. Ще бъдат изградени три нови спортни терена – волейболно, баскетболно и футболно игрище.

    Големият ремонт е с финансиране от общината.

    Другият голям ремонт е в селското школо на Железино. То е защитено и в него се помещава и детската градина. Парите са осигурени от МОН, поясни Иван Панайотов.

    В останалите 21 училища ремонтите са текущи. Всички реконструкции вървят по план и до началото на учебната година ще приключат.

    Децата ще започнат в обновени сгради без тракане на лопати и шум от шпатули, увери шефът на Инспектората.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини