От х:

Днес в x:

"Сладкишница" отвори врати с европари

    В Първомай отвори врати „Сладкишница“, която впечатлява клиентите си с разнообразие и непознати сладки кулинарни изкушения. „Слдкишницата“ няма нужда от реклама все още. И без това сладките си изкупуват бързо, а тортите никога не се застояват от няколко часа. Главният „диригент“ в кухнята е Грозьо Атанасов. Завършил е туризъм, но сладкарството е негова страст, затова се е дипломирал и в специален курс за сладкари.

    Да има такава малка фирма е негова мечта, но тя става възможна благодарение на баща му. Останал за известно време без работа, главата на семейството се записва в курс за разработване на проекти с подкрепата на Европейския социален фонд. В периода между 1 август 2014 и 31 юли 2015 година, получава финансова подкрепа в размер почти 20 000 лв., предоставени от ОП „Развитие на човешките ресурси“. С тях са закупени оборудване за кухнята и магазина, вложени са и лични средства. В момента в „Сладкишницата“ работят 4 човека, но Грозьо се надява да се разрастват постепенно и да става все по-голяма. Асортиментът и сега не е малък – стремят се на ден да изнасят поне 4 вида торти, има еклери, дребни сладки, мусове, целувки, пайове и чийз кейкове... Лично на него любим десерт му е тирамису, но най-търсени от клиентите са еклерите. Идол му е Гордън Рамзи – готвачът- любимец на телевизионната публика.

    А дали е здравословно това, което предлага е въпрос, който почти го обижда – кое да е нездравословно – приготвяме всичко с чисти продукти, няма стабилизтори, няма консерванти – изрежда сладкарят - Със захарта не бива да се прекалява и това го знае всеки.

    Що се отнася до ситуацията с безработицата в България и Първомай, според Грозьо -такава в страната няма. „Не казвам, че всеки трябва да работи какво да е за 300 лв., но мисля че хората прекалено много избират и повече ги мързи. Който иска да си намери работа – винаги може да си намери.

    И пред нас е техният пример за малък семеен бизнес. Според специалистите той има своите предимства - при него решения се вземат по- бързо и е устойчив в кризисни ситуации, а това, че има човек със подходяща специалност е още едно предимство. Безценна в случая е и помощта от държавата. 

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини