От х:

Днес в x:

Кмет не само служебна кола, ако може, и космическа совалка ще си купи.

Щом хората са ме избрали, имам право да карам „Мерцедес”. Така кметът на община Никола Козлево Турхан Каракаш се оправда за служебния си автомобил „втора ръка” за 50 000 лева. Каракаш обаче размисли и заяви, че действително не е редно в толкова бедна община да се кара толкова скъп автомобил.

Най-шокиращият пример обаче е Община Балчик – 150 000 лева за специален дипломатически модел на BMW – служебната кола на градоначалника на Балчик Николай Ангелов. Той дори каза пред Нова телевизия, че ако може, и космическа совалка ще си купи. За сравнение кметът на Община Мангалия в Румъния е купил кола за 6000 евро – „Дачия”. Не можем да си купим кола като тази на кмета на Балчик, казва тамошният кмет.

Според журналиста Владо Береану хора като Ангелов считат общинските и държавни средства за свои. Имаме си в езика думата „усвоявам” и тя е оправдание, което „звучи много по-готино”, не е кражба, заяви Береану. Те са нагли до безумие, те тренират, обясни журналистът. Всичко е законно – тренираш за другата поръчка. Като си кмет, учиш се как да крадеш. Като си министър, правиш конкурс за коли на цялото министерство и си делиш парите с този, който ти донася парите, заяви Береану.

Големият проблем е, че за такива кметове гласуват няколко пъти и самият кмет приема, че хората ще си гласуват за него, независимо от това. Ясно е, че избирателите гласуват за тях и това е възможно, че местният кмет е и най-големият работодател в съответния район, каза Тихомир Безлов.

У нас като влезеш в политиката, все едно си колега с Барак Обама. Просто той обаче не осъзнава, че Обама има малко по-голяма отговорност, иронизира Береану. Няма го общественото мнение за контрол, заяви Тихомир Безлов.
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини