От х:

Днес в x:

Сигнал за бомба приземи аварийно самолет на ”Райънеър”


Пътнически самолет на ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" е кацнал принудително на варшавското летище "Модлин" след сигнал за бомба на борда.
По уточнени данни, самолетът е излетял от Варшава за Осло, но след анонимно обаждане за взривно устройство на борда, пилотът е взел решение да се върне на летище "Модлин".

Говорителката на аеропорта Магдалена Боярска обясни, че капитанът на полета е поискал по радиовръзка разрешение за спешно кацане.

Машината се е приземила при засилени мерки за сигурност и всичките 168 пътници са изведени от машината, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА и БНР. 

На мястото са пристигнали 13 екипа от противопожарната охрана. При проверката на самолета и на багажа от екип полски сапьори не е било открито взривно устройство. 

"Няма никаква заплаха", информира полицията.

Мъжът, който е подал по телефона фалшивия сигнал за бомба, е задържан. Той е на 48 години и е откаран "в прокуратурата, където ще му бъдат повдигнати обвинения, че е подал фалшив сигнал за тревога", съобщи полицейският говорител Мариуш Мрозек. 

Законът предвижда в такива случаи до 8 години лишаване от свобода, отбелязва ТАСС.
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини