От х:

Днес в x:

Черна дупка: Втори хасковлия изчезва безследно за седмица

    Хасково става като Черна дупка за хасковлии. Втори човек изчезна безследно в рамките на седмица, след като на 9-ти този месец бе обявено издирването на 42-годишния Иван Иванов. От вчера в неизвестност пък е 78-годишният бивш военен Веселин Горанов Куновски. Хасковлията живеел в къща в село Клокотница, която напуснал около 3 следобед вчера с обяснението, че отива за липа. Излязъл с торбичка и малка брадвичка. Оттогава никой не го е видял. Късно снощи близките му са уведомили полицията, а от днес човекът е бил подаден за общонационално издирване.

    Органите на реда организираха днес претърсване на районите около Клокотница, включително с полицейско следово куче. Четириногият детектив обаче не е надушил нищо - нито на мястото, където обичайно се бере липа край селото, нито в околните местности. Разпитан е шофьорът на редовната автобусна линия Хасково-Клокотница, но той бил категоричен, че не е качвал дядо Веселин. Не са го виждали и хората от селото. По това време вчера, както цялата община, Клокотница бе ударена от брутална жега от над 33 градуса и всичко живо е било по къщите. „Баща ми има два инсулта, но те бяха отдавна“, уточни дъщерята на изчезналия - Стоянка, която подала сигнала. Ако му бе прилошало обаче, той все е щял да бъде открит при масираното търсене.

    Не се потвърждават дори и „черните“ сценарии - язовирът е далече за пешеходец, особено възрастен, в района няма пълноводна река. Семейството настоява, че дядо Веско е „с акъла си“, за да тръгне да обикаля в несвяст по баирите. От друга страна бил закален на ходене - всеки ден кръстосвал селото, а после си намирал някаква работа, свързана с движение. Нямал врагове и неприятели, не бил ловец, рибар и заклет почитател на други хобита. Според семейството му не би тръгнал нанякъде, без да предупреди съпругата си, с която живеят заедно от 54 години.

    Фамилията умолява всеки, който види човека от снимката или има информация за него, да сигнализира на тел. 0885 307 182 или в най-близкото полицейско управление.

    Това е 96-ят (!) случай на изчезване в Хасково от началото на годината. При последния 42-годишният Иван Иванов бе открит мъртъв в ръкав на язовир Тракиец в петък.

    Г. Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини