От х:

Днес в x:

Кметът на мушка от въздуха, привикват го за обяснения

Дронът на БТВ полетя над хасковския кмет


Специализиран дрон, оборудван с фотографска и видеотехника е взел на мушка от въздуха имението на хасковският кмет край язовир Клокотница. Целта е било да се заснеме отвътре как живее главата на местната власт, след „смайващите” открития за лукса в който се къпят кметовете особено многомандатните. Като пазарджишкия. Той между другото отрече да живее в охолство, но това не е спряло репортерите на националната телевизия БТВ. Целта е да се съпоставят официално декларираните доходи със стандарта на живот и се поиска обяснение при евентуално несъответствие. Обясненията хасковския кмет ще ги дава утре в БТВ от 7.30 сутринта.

Според информация от кухнята на предаването разследването е включвало и още няколко придобили публичност сделки, в които е бил замесен кмета или членове на неговото семейство, което според мнозина представлява въпиющ пример за конфликт на интереси. Най-пресният пример е от 1-ви април тази година, когато окончателно бе разплетен скандала с актувания на тъмно като общински църковен имот до хасковската Икономика, който впоследствие бе продаван и препродаван за многократно по-големи суми. Първият му „получател” е хасковската фирма Арес 2002 ООД, която плаща 374 хиляди лева на обявилия се за собственик община Хасково, а впоследствие продава имота за има-няма 6 пъти повече пари. Арес 2002 е на близкият до кмета бизнесмен Иван Георгиев Петров-Джона, а негов съдружник с равен дял във фирмата е тъщата на кмета Искра Панайотова Захариева. Църквата в крайна сметка си върна имота, а последният му притежател - фирмата собственик на веригата Лидл изгоря с едни 2 млн лева платени за нещо, което се оказа че не е тяхно. Любопитното в случая е, че всички страни се отказаха от претенциите си към община Хасково.

Другата намирисваща сделка бе с една нива близо до асфалтовата база придобита за едни 5 хиляди лева през март 2012 година и продадена само месец по-късно за 1 млн и 320 хиляди лева. Фирмата осъществила този гениален удар бе на жената на кмета-Даниела Захариева.

Тези и други обекти и субекти на хасковските реалности - във фокуса на сутрешния блок на БТВ в понеделник в 7.30 ч. , с есклузивното участие на хасковския кмет Георги Иванов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    _1
    _1430719515
    27 -5
    08:55, 4 май 2015
    Кмета продаде детския лагер в Равда на безценица.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    27 -2
    09:25, 4 май 2015
    Колко ли милиона гошо лапна заедно със снежето стойнова при проектирането на уличната регулация в м. " кенана ". Изпълнението на проекта беше даден формално на някаква фирма, а в същност проектирането беше извършено от стойнова. Всички възражения бяха преглеждани и одобрявани от същата снежанка.
Последни новини