От х:

Днес в x:

Елена Маркова поема Агенцията по вписванията

 След като вчера стана ясно, че шефът на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов е бил уволнен, днес от Министерство на правосъдието обявиха кой ще заеме неговия пост. Това ще бъде Елена Маркова, която досега заемаше длъжността на заместник на изпълнителния директор.
Спирдонов е освободен въз основа на текст от Закона за администрацията , който позволява на назначаващия орган да извърши уволнение по своя преценка без предизвестие.
На 21 март приключи назначената със заповед на премиера Бойко Борисов проверка в Агенцията по вписванията, извършена от държавни инспектори от Главния инспекторат към МС. Докладът от проверката е получен в Министерството на правосъдието на 24 март. Направените в него констатации, изводи и препоръки сочат за сериозни нарушения в работата на длъжностните лица по вписванията, в организацията на работата в Търговския регистър, практиката по договорите за възлагане на обществени поръчки и контрола върху тяхното изпълнение и др.
Комисията по проверката препоръчва дълъг списък от организационни мерки за отстраняване на констатираните пропуски и несъответствия, сред които търсене на дисциплинарна отговорност от длъжностните лица по регистрация, допуснали нарушения при изпълнение на служебните им задължения, както и дисциплинарна отговорност от директора на дирекция "Длъжностни лица по регистрация".

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини