От х:

Днес в x:

Чистач на автобусна фирма сви от шофьора 8000 долара,“залови“ го охранителна камера на автогарата в Кърджали

Чистач на автобусна фирма сви от шофьора преди курс за Турция 8000 долара.Районният съд в Кърджали му лепна присъда от 6 месеца условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.За залавянето на злосторника помогнала охранителна камера на кърджалийската автогара.Ето какво се е случило според мотивите на Районния съд в Кърджали:

Свидетелят М.И.Ю. работи като шофьор на автобус към „Емс Тур" ЕООД гр. Кърджали, чиито основен предмет на дейност е превоз на пътници от гр. Джебел, през гр. Кърджали, до Република Турция. На 28.04.14г. св. М. Ю. трябвало да извърши курс по това направление и докато се приготвял за работа взел 8000 долара от дома си и ги опаковал в една пачка. Банкнотите били захванати с ластик и до тях прикрепил собственоръчно написана бележка с надпис „8000 $". Тези пари ги сложил в малка, мъжка платнена чантичка, а нея поставил в по-голяма чанта с багаж. М.Ю. *** и се качил в автобуса, който трябвало да шофира. Чантата си с багаж, в която се намирали осемте хиляди долара, оставил на най-задната седалка в автобуса. След като се приготвил, отпътувал за гр. Кърджали, а с него се возил и подс. А.З.М., който работел в същата фирма, като неговите задължения били да почиства автобусите. Около 16.30 пристигнали на автогарата в гр. Кърджали и автобуса бил паркиран там. Вратите му били отворени, за да се качват пътници, а турски гражданин на име Я., който бил стюард при това пътуване, помагал на пътуващите да се настаняват и да подреждат багажа си. Шофьорът бил в близост до автобуса отвън, но за кратък период от време отишъл до офиса на транспортната фирма в автогарата. Подсъдимият А.З.М. също бил в близост до рейса и в момент, в който никой от колегите му не го виждал, се качил вътре и забелязал чантата на св. Ю., на задната седалка. Той я отворил и вътре намерил пачката от 8000 долара. Взел парите и отново затворил чантата, след което се прибрал в квартирата си в гр. Кърджали. Следващите няколко дни изхарчил 800$ от взетите пари.

На 08.05.2014г. полицейски служители извършили проверка на квартирата на подсъдимия, по реда на ЗМВР, и в негово яке намерили 7200 долара, заедно със саморъчно написаната бележка от св. Ю. с надпис „8000 $". Пред полицаите А.М. разказал, че именно той е взел парите на св. М.Ю., а в хода на разследването е възстановил и изхарчените от него 800 долара.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини