От х:

Днес в x:

Момиченце на четири години бе настанено в приемно семейство

Момиченце на четири години бе настанено в приемно семейство в началото на януари от екипа на проект „И аз имам семейство” в община Кърджали. Детето се чувства добре и се адаптира в новата семейна среда. Екипът осъществява редовни срещи и наблюдава развитието му под грижите на приемните родители.
Това е шестото дете настанено в приемно семейство от социалните работници, ангажирани по проекта през изминалите три години. Към днешна дата три от децата са изведени, като едно от тях е реинтегрирано в биологичното му семейство.
От стартирането на услугата в община Кърджали, през май 2012 година, до сега са приети 15 заявления от кандидати за приемни родители. Осем от тях са утвърдени като такива.
В момента екипът работи с шест семейства. До края на януари предстои утвърждаването на още едно приемно семейство, което вече е преминало етап на проучване и оценка.
В рамките на проект „И аз имам семейство”, продължава и активната информационна кампания по „приемна грижа” на социалните работници от общината, за осигуряване възможност на децата да живеят в семейна среда и да имат достъп до необходимите услуги, съобразно техните потребности. Това стана възможно след удължаване срока на действие на проекта - до края май 2015г.
Всеки желаещ да бъде приемен роител може да се свърже с екипа по проект „И аз имам семейство”, който се намира на адрес ул.”Миньорска” ”№1 , ет.3, стая 320 /сградата на стария Окръжен съвет/, тел. 0361-2-27-15 .

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини