От х:

Днес в x:

Отиваш до урните - получаваш 20 лв.?

По 20 лв. поощрение да се въведе за всеки избирател, упражнил правото си на глас. Идеята се обмисля в ПГ на ГЕРБ.

Другият вариант - на порицанието, бил по-малко вероятен, макар че не е напълно отпаднал. Ако такова бъде възприето, ще се изразява в публикуване на имената на тези, които не са отишли до тъмната стаичка. Те може да бъдат окачени на стената на съответната районна избирателна комисия, или по-вероятно - публикувани само на сайта й, информира в. "24 часа".

В управляващата партия са категорични, че задължителното гласуване трябва да е факт преди местните избори идната есен. Както и че промяната в Изборния кодекс не трябва да се прави в последния момент.

За поправки тип "12 без 5" от ГЕРБ критикуваха предишните управляващи в началото на тази година, когато под ръководството на червената Мая Манолова миналият парламент приемаше новите правила.

Още тогава хората на Бойко Борисов лансираха идеята вотът да стане задължителен, а упражняването му да се стимулира чрез раздаване на ваучери за по 20 лв. за административна услуга. Текстовете предвиждаха валидността на ваучера да е 2 г. След лутане между различни идеи в крайна сметка предложението бе да няма глоби за тези, които все пак не отидат до урните.

По груби сметки стимулирането на гласоподавателите за парламентарните избори щеше да излезе към 12 млн. лева на бюджета.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател от бсп
    0 0
    10:47, 24 дек 2014
    Без намокрената кокошка не е забавно.на всичко отгоре е и многоженка.познайте коя е тя? Латерната.празнодумката.весели празници..става въпрос за мая..................
  • 2
    Бъ
    Българин
    0 0
    09:04, 17 яну 2015
    Сега като хванат някой да дава 20 лева за вот го пращат на съд, а сега държавата ще дава по 20 лева за глас-вот. Е тогава кой ще съди държавата ???? СМЕШНИЦИ......................

Случаен виц

Последни новини