От х:

Днес в x:

Емоционален „Бал на шампионите” за славейковци

На традиционния предколеден „Бал на шампионите”, проведен на 17 декември вечерта в Актовата зала на СОУ „П. Р. Славейков”, най-изявените ученици от най-голямото училище получиха признание за успехите, труда и отдадеността си. Тържеството бе организирано от Ученическия парламент и педагогическия съветник Нешка Шопова. Общо 73 грамоти и подаръци раздаде директорът Милко Багдасаров на учениците с успехи на общинско, областно, регионално, национално и международно ниво през годината.
Извън сухата статистика славейковци си спретнаха едно наистина весело и емоционално шоу, в което награждаването се редуваше с песни, танци, караоке и забавни диалози.
Водещите Стиляна от 9б клас и Димитър от 12а клас са вече утвърден тандем и размяната на реплики между тях е същинско удоволствие за слуха. Озвучителите Атанас от 12а и Марио от 11а клас не допуснаха нещо от съдържанието да убегне на зрителите в пълната зала. В паузите между награждаванията Бейхан от 10г с помощта на момичетата-организаторки изпълни традиционната “We are the champions”, както и коледната “All I want for Christmas” на Марая Кери. Най-емоционално бе изпълнението на песента „Ако си дал”, за което славейковци помолиха човека, който им е дал най-много – директора Багдасаров.
За „шампион на шампионите” бе обявен най-изявеният математик на Кърджали Иван Герганов, който в момента е в Оксфорд на интервю. Неговата награда за постиженията му за трета поредна година е екскурзия в чужбина. Останалите членове на Школата по математика с ръководител Вълчо Милчев – дванадесетокласниците Хубен Иванов, Иван Иванов, Николай Атанасов и деветокласничката Цветелина Карамфилова, също бяха отличени за многобройните си награди на национални и международни конкурси и конференции.
С индивидуални и колективни постижения в различни области на познанието се откроиха и десетокласниците Радостина Никова и Тодор Иванов, както и шестокласничката Мария Александрова.
Колективни награди получиха националните шампиони по волейбол 5-7 клас момчета с треньори Павел Митев и Димитър Гочев, областните първенци по баскетбол момичета 11-12 клас с треньор Петя Иванова и бронзовите медалисти от републиканските финали по тенис на маса момичета 8-10 клас с треньор Димитър Димитров. Такива награди имаше и за отборите, получили първи места на викторината „102 години от освобождението на Кърджали” и областното състезание „Евроскола”, благодарение на което 24-ма славейковци получиха правото да заминат на посещение в Европейския парламент в Страсбург само след месец.
И още, и още...
Не могат да се изброят постиженията и успехите, които заслужават награди и признания. С пожелание за още по-високи резултати догодина учениците на СОУ „П. Р. Славейков” закриха едночасовото тържество и обявиха коледния концерт, който ще се състои на 23 декември от 12 ч в Актовата зала на училището.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини