От х:

Днес в x:

НОИ: Електронен регистър на болничните листове от 1 януари

От териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Кърджали уведомяват, че от 1 януари 2015 г. стартира Електронният регистър на болничните листове. С въвеждането му издадените след 31 декември 2014 година болнични листове върху бланки „Болничен лист за временна неработоспособност“ ще бъдат невалидни.
В тази връзка регистрираните в НОИ лечебни заведения могат след 1 декември да получават уникални номера на болничните листове от съответните териториални поделения или онлайн чрез уеб приложение, което е достъпно през интернет страницата.
От 1 декември лекарите и лечебните заведения следва да се регистрират като потребители на предоставяните от НОИ уеб услуги. Чрез тази регистрация те ще могат да получават уникални номера на болничните листове онлайн, да подават данни, както и да тестват подаването на данни и получаването на справки от Електронния регистър на болничните листове. За да направят тази регистрация лекарите и лечебните заведения трябва да притежават квалифициран електронен подпис. Тези, които нямат регистрация в НОИ, следва да подават заявление по образец (заедно с регистрацията на лечебното заведение) за получаване на уникални номера на болничните листове в Териториалното поделение на НОИ.

По този повод Териториалното поделение на НОИ в Кърджали съвместно с Регионалната здравна инспекция организират срещи на 3 декември от 11.30 часа в болницата с лекарите от болнична и доболнична помощ и от 14.30 часа в сградата на РЗИ с общопрактикуващите лекари. На срещата подробно ще бъдат разяснени начинът на получаване на уникални номера на болничните листове, както и стъпките на попълване и подаване на данните в тях.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини