От х:

Днес в x:

Бившия капитан на „Хасково“: Това не е клуб, дърпат му конците отвън. ФК: Неблагодарник

Недялко Хубенов по времето, когато според мнозина, влачеше "Хасково" на гърба си

Сякаш отникъде, днес в редакцията на Haskovo.net пристигна официална позиция на футболен клуб „Хасково“ спрямо неговия бивш капитан и стожер Недялко Хубенов. Лидерът на тима изненадващо бе отстранен от отбора в началото на октомври. В декларацията написана в крайно остър тон, не се споменава нито повода нито причината за гневната реакция, като само по смисъл се подразбира, че е заради някакви твърдения на капитана относно ситуацията във ФК „Хасково“. Въпросните изявления не са цитирани, нито e посочено интервюто/материала/медията, където са направени. На читателите на декларацията се предлагат само „избрани реплики“ и факти, лишени от всякакъв контекст. Споменати са хора, без официална връзка с ФК Хасково, но кой знае защо в тяхната защита е скочил самия клуб. Ето и въпросната декларация, като предварително се извиняваме на читателите за нейната неяснота. Позволяваме си да напомним, че не всеки ляга и става с футболните проблеми на града и не е длъжен да знае, когато някой от футболните хора кихне, че да разбира защо му се казва „наздраве“.

ФК „Хасково“ декларация:

“Реално погледнато човек, който е печелил пари и e ял бял хляб от този клуб, да се изказва така остро и негативно за кмета на общината, че бил направил "две огради" на стадиона. Това не му прави чест. Той не разбра ли, че ако не беше се намесил г-н Георги Иванов, лиценз нямаше никога да вземем. Другия човек, когото се опитва да коментира, че г-н Димитър Назъров щял да спре кранчето, също е под всякакво достойнство. Намесва и името на Здравко Узунов - човекът, който е дал страшно много пари за нашия футбол.

Това не е негова работа. Много сме разочаровани. Недялко се оказа един човек, който не милее за футбола, а иска да разсипе създаденото. Толкова години Хасково не е имал отбор в "А" група! Вместо всички да се хванем ръце за ръце и да караме клуба да върви напред и нагоре, той и другите лица зад гърба му тровят атмосферата”, коментира изпълнителния директор на ФК “Хасково” Тихомир Петков.

За да разшифроваме смисъла на въпросната „наздравица“, потърсихме в медийното пространство интервюта на въпросния „Недялко“, за който само по асоциация решихме, че трябва да е Хубенов и това да е доскорошния капитан на клуба. След доста ровене в крайна сметка излезе материал в сайта Топ спорт от 30-ти октомври 2014 година със заглавие „Недялко Хубенов: Шансовете на Хасково да се спаси от изпадане са 10 %“.


Нямаме представата дали пресслужбата на ФК „Хасково“ визира това интервю, понеже не прочетохме за „двете огради“, нито името на г-н Димитър Назъров, но там наистина е упоменат бившия президент на клуба Здравко Узунов. За това решихме, че това е Поводът. Понеже Поводът е доста дълъг ви предлагаме кратко резюме. В интервюто Хубенов твърди, че ФК „Хасково“ не е структуриран като професионален клуб,особено за А група. В отбора няма пари, няма даже и лекар, като за такъв се изявява масажиста на клуба. Детско-юношеската школа на практика не работи, новите футболисти не са по-добри и взимането им е грешка. Понеже няма да им се плати, ще осъдят клуба в бъдеще. Пасажът в който се намесва кмета, предизвикал острастената му горна защита от клуба е буквално следния:
„Цялото подобрение на стадиона се състоеше в поставянето на огради и на 3000 седалки, а кметът си мисли, че това е нещо голямо. Трябваше да се положи по-сериозна основа, както в момента прави Монтана и вчера ги видяхте как се представиха/Биха Левски, преди това ЦСКА. б.а/.

Хубенов все пак завършва оптимистично, че дори корабът да потъне и спрат парите, в отбора ще останат само местните играчи и той ще се завърне по-силен. Какво е цялото мнение на капитана за кухнята на хасковския футбол, за стария и новия треньор и за отношенията му с ръководството може да прочетете тук.

След което всеки може да си направи изводите.

Haskovo.net изразява готовност да предостави думата от първо лице ед.число както на самия Недялко Хубенов, така и на цитираните в материала имена, при тяхно желание.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Zz
    zzz
    6 -8
    09:47, 6 ное 2014
    ei selski prachki vsichki deto pishete kato zashtitavate rakovodstvoto tam tia afrikanski jivotni I drugite cigani zatova pak shte igraete v. B. grupa dogodina!
  • 2
    Лу
    Луд
    19 -5
    11:32, 6 ное 2014
    Ако беше оплюл само Здравко Узунов или някой от другите, сигурно нямаше да има реакция. Целия проблем е в това, че е наплют по мустака самото Имперско величество, Негова светлост кмета Иванов - Ходещия Пегас, да се свети името му, да пребъде царството му... ето това вече е смъртен грях!!! И не 3000!!! 3 седалки да беше сложил на стадиона, пак щеше да е повече от много!!!
  • 3
    `k
    `KIRCO
    9 -9
    13:56, 6 ное 2014
    Бай НЕДЯЛ да каже защо го остраниха от отбора,само ще вметна заради мачасЦСКА и то от80до90мим.
  • 4
    Xa
    xaskovlia
    3 -4
    15:14, 6 ное 2014
    koi e bai ti Nedial be stigate zanimava xorata po saita kakvo e postignal toi fydbola seigrae ot 11 dyci koi e toi neka go dyxa na niakoi dryg ne na tezi mirizlivi daxli koito go ????????
  • 5
    54
    548666
    2 -10
    16:32, 6 ное 2014
    Това меше Хубенов се продаде в три мача изгониха г... Виж коментара
  • 6
    Ив
    ИВО
    6 -4
    17:10, 6 ное 2014
    Неоправдавам н.хубенов но тия в управата са пъмни мишоци които неразбират въобще от футбол.каквото им каже помака(здр.узунов)те това правят.има ли някой в сайта който да ми посочи човек от управата на клуба който разбира от футбол.изгониха в.велев изгониха н.хубенов изгониха г.димов а ми оставиха некадърниците цигането(ем.ангелов)оставиха помака(вл.узунов)толкова е некадърен тоя ***** също като баща си,оставиха б.пейков а банков и данчев твърди резерви.ей хора разберете веднъж завинаги че докато некадърния ***** узунов командва футбол нама да има където се появи тоя некадърник узунов всичко загива.веднъж онищожи фк хасково сега ще е вторит път.та тоя некадърник си онищожи собствения си бизнез а какво остава за друго.
    • Ха
      Хакив
      2 -8
      18:30, 6 ное 2014
      Не плюйте помаците и турците българите какво толко... Виж коментара
    • Iv
      IVO svirkata
      2 -2
      03:20, 7 ное 2014
      ИВО БАЙ ГАНѝО много си зле селяндур такъв и добре че ги има такива като турците и помаците дето казваш за да има празници за тоя град като след 22години пак да видим А група защото българите 22години като слонове магарета цялата ви зологическа градина нищо не струвате и точно защото еи така разсаждавате затова и вас Българите никаде не ви искат в ЕВРОПА
    • Ch
      chelsito
      1 0
      15:09, 7 ное 2014
      Хакив, в България няма турци, а българо-мохамедани(******)! Същите така наречени ******, са депортирани малоазийски българи от Анадола и остатъци от насилствено потурчените българи по времето на Османската империя.Едната депортация е веднага след Руско-Османската война, а другата е по времето на Кемал Ататюрк, който лично е подписал документа.Крайно време е да се спре с това, едните да се наричат турци и другите да ги наричат турци, всичка са българи.
  • 7
    Ив
    ИВО
    11 -1
    18:53, 6 ное 2014
    Много повече от вас.вие помаците и турците само се пъчите.погледни в миналото за футбола в хасково и където се е завъртял полурязаният узунов какво е станало с фк хасково.така че хакив мястото ви за анадола и да ви видим дали ще се пъчите така.много привилегий ви дадоха алчните управници защото вие ходите да гласувате за тях.вие сте просто анадолски продажници нищо друго не сте.
  • 8
    At
    ATATÜRK
    2 -8
    20:52, 6 ное 2014
    Abe Îvo mojelidasÎ tolkova umryal ne&#34... Виж коментара
  • 9
    Iv
    IVAN_1415346651
    3 -3
    09:47, 7 ное 2014
    Kakvo e napravil zdravko yzynov za fydbola ta toi falira tocno za fydbola b xaskovo koito ne znae sega cte razbere stiga ste plyli a tova mangal4e koiti go nari4a ima mnogo da se y4at ot nego ia mi kajete imali po ospial ot nego ta toi e igral 10 godini profesionalen fydbol be xora ctiga ste plyli toi li vie vinoven ai stiga ve
  • 10
    Ев
    Евертъна
    2 -2
    12:24, 7 ное 2014
    Хасково ще победи ЦСКА с 2:0, Деян Лозев и Митко Алексиев ще вкарат головете.
    Само Хюстън!
    • Ко
      Коректор
      1 0
      14:50, 7 ное 2014
      Митко Алексиев е наказан, ще вкара на ЦСКА, но друг път
    • Ch
      chelsito
      2 0
      15:16, 7 ное 2014
      Светли-Пидала,не знам кой на кого ще вкара, обаче съм сигурен,че пакистанците са ти го вкарвали многократно в Англия.Ще те пребия,ако се мернеш някъде в Хасково,пидал недоклатен!
    • Ев
      Евертъна
      0 0
      15:56, 7 ное 2014
      Пиши кой си, като си толкова сербез.
      Отдавна с хора под нивото ми не се занимавам.
  • 11
    Sp
    spiridon
    2 0
    12:40, 7 ное 2014
    livarpule-Aleksiev nyma da igrae
    • Ев
      Евертъна
      1 -2
      12:57, 7 ное 2014
      Мой пропуск, все пак съм далеч.
      Тогава Влади Узунов с тупалка от 30 метра.
    • Ко
      Коректор
      0 -1
      14:54, 7 ное 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 12
    Га
    Гацо
    0 0
    22:31, 22 ное 2014
    Докато не вкарате Краси Слона в отбора (може и като играещ треньор), няма да се оправите. Така да знаете
Последни новини