От х:

Днес в x:

Бадема пресъхна, за да наводни Освобождение

Гейзер от вода възмути минувачите край църквата "Св. Архангел Михаил"

Една и съща авария докара два квартала до диаметрално противоположно състояние, въпреки че са отдалечени на поне 2 км един от друг. Гейзер с вода бликна пред църквата Св. Архангел Михаил малко преди обяд и набързо „изми“ прилежащите улички на бул. България в района на бившия супер Освобождение. Докато минаващите оттам се чудеха защо трилевките текат на воля, а никой не си дава зор да спести скъпата питейна вода, малко над Икономиката районът тънеше в сахарска суша. Пробила се водопроводна връзка откъм главния път към блоковете на Бадема. Аварията бе бързо локализирана, а огромен багер на ВиК бързо разкопа полянката на завоя, за да стигне до авариралия водопровод. За да се извърши ремонта обаче водните трябвало да работят на сухо, обясниха от дружеството.

Затова умишлено отворили пожарен хидрант пред „Св. Архангел Михаил“, за да източат все още пълния водопровод, за който се оказа, че захранва немалкото пространство между двата района. Логично източването продължи доста, за възмущение на минувачите. За сметка на това пък веднъж подсушен, водопроводът бил подменен за отрицателно време, при това с нови полипропиленови тръби. Въпреки многото вода нахалост, захранването в обширния район между аварията и хидранта, не е било нарушавано. Усетило се малко загуба на налягането по по-високите етажи, но дотам.

Г.Христов

Копаенето се осъществяваше на 2 км на запад
Водопроводната връзка бе светкавично подменен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    32 0
    14:44, 6 окт 2014
    Много бързо я подменят сигурно така е нареждането на Управителката на ВИК г- жа Чонкова хахаха
    • Зр
      Зрителя
      33 -1
      22:09, 6 окт 2014
      Може и тя да е вече той титуляра вече се чуди къде да се скрие а и все пак едва ли "глобалния" управител г-н Бързев се интересува от аварии той гледа парите и да уволнява и прави мизерий.
    • Ба
      Бай Иван
      30 0
      23:45, 6 окт 2014
      Щом Чонкова е управителка Жулиенчо сигурно и е заместник, докъде я докараха Бързев и Димов щеше да е смешно ако не беше трагично голям цирк са цялата трупа возеща се на Файтона
  • 2
    Ха
    ХАСКОВО
    18 0
    10:22, 7 окт 2014
    Този пе..... Никакъв замесник неможе да бъде.
  • 3
    Ив
    иван
    15 0
    14:24, 7 окт 2014
    Не жулиенчо бързевчо и.т.н.
  • 4
    12
    1234567890
    14 0
    20:47, 7 окт 2014
    само турците са доволни от тази овца и наи ве4е от устата и хубави ги правила
Последни новини