От х:

Днес в x:

Социалистите сезираха ЦИК за непрозрачност в работата на РИК и нарушаване на Изборния Кодекс

Коалиция „БСП лява България” сезира Централната Избирателна Комисия, относно неспазване изискванията на чл.71 от ИК от РИК- Кърджали, което от своя страна води до редица затруднения и неизпълнение на взетите решения от РИК по организацията на изборния процес, в законодопустимите срокове.

Изминаха повече от десет дни от работата на РИК - Кърджали, но по субективни причини, липсва всякаква прозрачност в работата на Комисията. До настоящият момент нейният председател не е създал необходимата организация по публикуване на решенията на РИК на интернет страницата й”, се казва в жалбата до ЦИК.

С нея социалистите настояват сезираният орган да се произнесе по казуса, като се потърси отговорност от председателя на Районно Избирателната Комисия, който не изпълнява вменените му от държавата функции, правомощия и компетенции по Изборният Кодекс.

 

Ще припомним, че още в самото начало Общинският съвет на БСП се противопостави открито на взетото решение на ЦИК, относно назначаването на кадър от ДПС за председател на РИК на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. В първата си жалба до Централната Избирателна Комисия социалистите посочиха, че изборът на представител от Движението е прецедент в най-новата история на Кърджали и създава усещането за подготовка на непрозрачни и манипулирани избори.

Това съобщиха от местната централа на БСП.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини