От х:

Днес в x:

Георги Близнашки застава начело на служебния кабинет

Със сигурност кабинетът ще е "Близнашки" - начело с професора по конституционно право Георги Близнашки.

Бившият шеф на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов ще е финансист №1

Дясната ръка на президента - шефката на кабинета му Екатерина Захариева, ще е отново вицепремиер. Но този път с ключовия ресор икономика и енергетика.

Илияна Цанова от екипа на Плевнелиев пак ще поеме еврофондовете - пост, който заемаше и в кабинета на Марин Райков, чийто вице бе. Тя е работила 7 г. в централата на ЕБВР в Лондон като старши банкер. Има богат опит в структурирането, договарянето и изпълнението на инвестиции и в съфинансирането на проекти със средства от ЕС.

Организирането на вота ще е поверено на преподавателя по политология Димитър  Димитров, който ще е министър без портфейл Твърди служебни министри са: Йордан Бакалов - на вътрешните работи,Йордан Христосков - социален, Велизар Шаламанов - военен. А също на образованието - съветничката на Плевнелиев Румяна Коларова, и на здравеопазването - шефът на ВМА проф. Николай Петров.

Съветникът на президента по еврофондовете и възпитаник на Харвард Николина Николова, която бе зам. строителен министър при ГЕРБ, ще е министър на транспорта. Нямало нищо вярно в информацията, че бившият зам.-министър на транспорта Камен Кичев ще се върне във ведомството като титуляр.

Секретарят на президента Деяна Костадинова ще оглави строителното ведомство. Тя е ръководила ключов отдел в МРРБ и е отговаряла пряко за оперативна програма "Регионално развитие".

За шеф на дипломацията е харесан Даниел Митов, който бе зам.-шеф на ДСБ, а след това мина към партията на Меглена Кунева. Много вероятно е министър на екологията да е също кадър на Костов - Евдокия Манева, която заемаше поста от 1997 до 2001 г., а при управлението на ГЕРБ бе зам.-министър.

Вероятно земеделието ще поеме Иван Станков, който бе на поста и в предишния служебен кабинет.

За правосъден министър е харесан Христо Иванов от Програмата за правна помощ,

За министър на културата - режисьорът Явор  Гърдев, а за  спортен - Евгения  Раданова.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини