От х:

Днес в x:

Опожариха аудито на шивашка бизнес дама

От аудито не бе останало и за вторични суровини

Новичко ауди пламна като факел и изгоря в полунощ на ул. Простор №8 в Димитровград навръх Великден. Автомобилната клада била толкова голяма, че захапала и съседно паркиран фирмен „Ситроен“ и личния форд на д-р Дешка Георгиева, която живеела в същия блок. Лекарят разказа, че колата и била буквално изнесена на ръце от съседи, полицаи и пожарникари. Иначе щяла да изгори напълно, въпреки че била на поне 2-3 метра от огнището на пожара. Аудито обаче е напълно овъглено, като е горяло от две места - двигателния отсек и отвътре в купето, разказаха потресени комшии от „Простор“. Пламъците започнали със звук, като експлозия на фойерверки. После лумнал пламък с поне няколко метра височина.

Изгорялото Ауди А 6 принадлежи на Здравка Петрова, дъщеря на собственичката на известна местна фирма за производство на дамско бельо и облекло. Самата Здравка също има своя фирма с регистрация в село Крепост, която оперира в същия бранш. В деня на палежа тя била на село и се върнала към 20 часа. Няколко часа по-късно съседи я събудили да й кажат, че аудито гори. „Нямаме нито да даваме, нито да взимаме“, каза още потресената майка Мария Петрова. Според нея всичко в счетоводните баланси на двете фирми било изрядно, нямали и проблеми с бизнес партньори. Версията, че в основите на палежа са лични взаимоотношения, бе опровергана от самата Здравка. Тя наистина не живее със съпруга си и сама отглеждала детето им. Но категорично отрече семейните търкания да са в основата на деянието.

Причините още се изясняват от компетентните органи, но според съседи от Простор, колата със сигурност е запалена. Цветана Касъмова, която била една от първите очевидци на пожара твърди, че на няколко метра пред горящото ауди се виждали следи от течност. На въпроса какво е това, някой предположил, че това бил остатък от топящите се в пожара гуми. Обяснение, което бе посрещнато с недоверчива усмивка от мъжете от блока. Други пък обясниха, че на паркинга от три дни стояла колата на сестрата на Здравка, със софийски номер, но въпреки намека, че на подобни табели им се случват „случки“, колата не пострадала. За сметка на това автомобилът на Здравка пламнал два часа след като се върнала от няколкодневното си отсъствие.
Г. Христов

Пламнало пред блока на собственичката си
Пострадала и колата на Дешка Георгиева, която била изнесена на ръце от кладата
Фордът се отървал леко, както и съседно паркиран ситроен
Не и аудито, което горяло от две места
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини