От х:

Днес в x:

"Дискавъри" отмени скока с уингсют от Еверест

"Дискавъри ченъл" отмени планираното пряко излъчване на скок от Еверест с уингсют след трагедията от петък, довела до смъртта на минимум 13 души.

Говорителката на компанията Лори Голдберг обяви в неделя, че мислите и молитвите на хората от "Дискавъри" са насочени към близките на планинските водачи, които станаха жертва на лавина в областта на ледопада Кхумбу.

"В светлината на изключителната трагедия на връх Еверест и в знак на уважение към семействата на загиналите "Дискавъри ченъл" няма да продължи проекта "Скока от Еверест на живо", се казва в съобщение на компанията.

Един от водещите експерти в полетите с уигнсют (костюм за летене, използван като крило) Джоби Огуин трябваше да скочи от най-високата точка на Земята на 11 май и опитът му да бъде показан на живо по телевизията.

Още в първите часове след лавината стана ясно, че двама от загиналите шерпи са от екипа на NBC и "Дискавъри".

В събота властите в Непал временно прекратиха всякакви изкачвания на планината, докато трае спасителната операция за затрупаните шерпи. Тъй като настоящият маршрут е затрупан от ледени блокове, трябва да се прекара нов маршрут и да се опънат нови парапети, обяви Анг Тшеринг от Непалската планинска асоциация.

Екип на "Дискавъри" работеше на място от месеци в подготовка на проекта, който трябваше да постави нови граници на човешките възможности. Огуин трябваше да се качи на Еверест, където вече e бил през 1999 г., и да скочи с уингсют с прикрепени към него камери.

През уикенда Огуин пусна информация във "Фейсбук" със следния текст: "Аз съм на сигурно място в базовия лагер, но загубих екипа си от шерпи при лавината вчера. Тези хора бяха солта на Земята. Много по-добри от мен. Сърцето ми е разбито."

В последните години компанията разработва подобни екстремни проекти. Прякото излъчване на "Скайуайър лайв с Ник Валенда", при което през юни Валенда премина по въже над Гранд Каньон, се превърна в най-гледаното шоу в историята на компанията.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини