От х:

Днес в x:

Турски инвеститор налива милиони в месокомбинат край Хасково

Някъде около мотопистата ще цъфне месокомбинат

Разрешение за застрояване на поземлен имот в местността Балакли край Хасково ще гласува Общинският съвет на предстоящото си заседание идния петък. По предложение на кмета Георги Иванов местният парламент трябва да даде разрешение за преминаване през общински пасища и мери и изграждане на пътища, както и разрешение за построяване на кланица, месарски цех, магазин за месо и месни продукти, а също ресторант и офиси в местността„Балакли“. Инвестиционното намерение включва още и комуникационна и електропреносна инфраструктура, както и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Всичко това на територия от 2000 кв. метра. От докладната става ясно, че инвестиционното намерение е на фирма „Имамоглу 1“ ЕООД и е съгласувано на заседание на Експертният съвет по устройство на територията от 1 април. От 10-ти февруари пък е становището на РИОСВ за нужда от оценка за въздействие върху околната среда/ОВОС/. Становището е, че няма нужда от ОВОС.

По неофициална информация инвестицията ще е крупна от порядъка на няколко милиона лева. От пресслужбата на общината отказаха да конкретизират колко, както и да дадат повече информация за фирмата и стоящите зад нея инвеститори. Не стана ясно и дали това е българска фирма или инвеститорът е от Турция, опция, намекната от икономическия министър Драгомир Стойнев при последната му визита в Хасково. Справка в Гугъл показа, че съществува турски град със същото име Имамоглу, който се намира до Адана в азиатската част на южната ни съседка. Проверка в търговският регистър пък не откри наличието на такова юридическо лице. Най-изненадани от всички пък бяха местните месопреработватели, които не подозираха че им се мъти нов /и то солиден/ конкурент.

От свои източници Haskovo.net разбра, че става въпрос все пак за българска фирма, която е регистрирана с адрес ЖК „Разсадника-Кноньовица“ в София. Управителят, а вероятно и собственик на фирмата е Фахреттин Фахри Имамоглу, 65-ти набор с хасковски адрес ул. „Асенова Крепост“ №3. Човекът бил от Хасково, но от години живее в София. Опитът за връзка с г-н Имамоглу или с посоченото лице за контакти инж. Гого Гогов не успя да се осъществи, въпреки че Haskovо.net разполага с номера на мобилния му телефон.

Г. Христов

Предприятието ще работи на пълен цикъл 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини