От х:

Днес в x:

Заради катастрофа в Сърбия Hidden Orchestra ще пропуснат концерта с Трики в София

Шотландският джазов квинтет Hidden Orchestra е претърпял тежка катастрофа преди два дена, заради което ще пропусне концерта си заедно с Трики (Tricky) в София утре, 9 април, съобщиха органзиаторите от EventEase.

Групата е катастрофирала на сръбската магистрала. За щастие всички членове на формацията са добре, но някои от тях имат нелеки наранявания. Заради това Hidden Orchestra отменя всички предстоящи концерти от турнето си, но от EventEase обявиха, че ще водят преговори за нова дата.

Те цитират и официалното писмо, изпратено им от групата, в което се казва:

"Скъпи организатори,

За съжаление групата претърпя много лоша автомобилна катастрофа вчера близо до Белград на магистралата на Сърбия. Членовете на бандата имат лоши наранявания и травми, за които се наложи сериозна лекарска намеса.

Барабанистът не може да използва едната си ръка, а звуковият инженер е приет в болница. Бусът, с който се предвижваха, е разбит, а инструментите им са трайно повредени. В момента групата се занимава с адвокати, болница и полиция.

За съжаление нямаме друг избор, но ще се наложи да отменим всичките си предстоящи участия от турнето.

Артистите биха искали да пренасочат участието си за друга дата, но това ще може да се обсъди в близките дни."

Групата трябваше да излезе пред българската публика на сцената в зала 3 на НДК непосредствено преди британската трип-хоп звезда Трики. Това щеше да е втората им изява в София след първата от 2011 г. по покана на "Джаз Плюс".

Билетите за събитието са на цена между 35 и 45 лв. Засега няма информация дали промяната в програмата ще им се отрази.

Източник: Дневник онлайн

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини