От х:

Днес в x:

Превозвачи: Няма да си платим осигуровките

Превозвачите, някои от които висят на границата при Турция от 29 януари, заплашиха, че ако ситуацията не се реши на най-високо държавно ниво, няма да платят осигуроките си за февруари, той като на практика не са работили. По сметките на управителката на пазарджишка превозваческа фирма, която има три камиона, само за нейните и осигуровките на шофьорите собственикът трябва да плати 1200 лв, без реално да е извадил и стотинка през февруари.

Хората пресмятат, че на ден от спрян камион минималната загуба, която търпят е 70-80 евро. Освен това много от превозвачите имат да плащат лизинги за камионите, за момента не е ясно и какъв ще е размерът на неустойките за ненавременно доставената стока.

Най-потърпевши са обаче фирмите, чиито камиони са завардени от другата страна в турско. На ден на камион там за паркинг комшиите им искали по 25 лири, което се равнява на около 25 лева.

Хората от блокадата при Капитан Андреево са категорични, че правителството нехае за проблема им. Те смятат, че България час по скоро трябва да даде исканите от Турция брой разрешителни, за да се стопира напрежението и да се възстанови движението през границата. Ако това не се случи до ден-два малките превозвачи са категорични, че фалитът им е сигурен.

Междувременно сред протестиращите днес е направена и декларация, която вече е изпратена до Транспортното министерство с искане да бъде отнет лиценза за извършване на превози на собственика на фирмата, чиито камиони щурмуваха във вторник вечер блокадата.

 

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини