От х:

Днес в x:

Ротарианци стегнаха хепънинг на открито с децата от дом Марина

Младите хора от " Интеракт" пяха заедно с възпитаниците на дом" Марина" световни хитове

Ротарианците и младежите от „Интеракт“ зарадваха децата от дневния център „Марина“ с хепънинг на открито. Песни танци и грамадна торта ознаменуваха повода -рождения ден на центъра, който този септември отбеляза 12-та годишнина от съществуването си.

Празникът беше стегнат с помощта на ентусиазираните младежи от „Интеракт“. Председателят на клуба Славея Райкова обясни, че тя и приятелите й за първи път се включват в инициатива, заедно с децата от дом „Марина“, и обеща, че няма да е за последно.

На входа към зоологическата градина в парк “Кенана“, младежите  забавляваха почти час децата и връстниците си от центъра. Под съпровода на китари, те пяха заедно известни световни хитове. Младежите дариха с много внимание и любов децата, а пък те им се отблагодариха с бурни аплодисмeнти.

Празникът е част от проект на ротарианците, чието мото на благотворителните дейности тази година е „ Мир чрез служба “. „ Целта ни е да сме по-близко до хората и техните проблеми и чрез доброволческия труд да помагаме за осъществяването на мечтите им“ , поясни идеята председателят на Ротари клуб-Хасково"Аида" д-р Светломира Генева. Организацията, която тя ръководи работи и помага на дневния център „ Марина“ вече втора година. Една от инициативите, която вече е осъществена, е оборудването на сградата с климатици. Ротарианците ще осигурят и 34 легла за дома по проект " Равен шанс". Сред новите хрумки на младите доброволци от „Интеракт“ е кампанията за събиране на средства, която ще продължи до Великден и с парите ще бъдат купени хранителни продукти за нуждаещи се хора от Хасково. Част от парите ще се набавят и чрез организирането на търгове на снимки и рисунки, дело на самите доброволци и техни приятели.

М. Манолова

Ротарианците организираха празника за ЧРД на дневния център
4-годишният Божидар обожава музиката и слушаше в захлас изпълненията на китара

Славея Райкова е шеф на етусиазираните младежи, които ще продължат да помагат на децата от дом

" Марина"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини