От х:

Днес в x:

Лекари от Медицинския център: От предложените промени губи и димитровградската болница!

Доайенът сред общинските съветници Данчо Данев пръв се срещна днес с медиците от МЦ по повод предложените от БСП структурни промени

Доайенът в Общински съвет -Димитровград Данчо Данев бе първият, откликнал днес на призива на работещите в Медицинския център, които поканиха местната власт заради докладна, касаеща промени в здравното заведение. Тя е внесена от групата на БСП в Димитровград и ще бъде разглеждана на сесия този четвъртък.

Дава се идея Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/  да се позиционира в южния край на МБАЛ, където е бил преди години и сега се намира администрацията. Настоява се още Детско отделение да заеме мястото на сегашния Медицински център в т.нар. корпус „Г“ – на втория етаж.Самият център да се премести в корпус „Д“, където в момента се помещава Клинична лаборатория, е другото предложение.

"Тази идея според мен не е добра, Медицинският център е печеливша структура и не мога да си обясня защо някои я прокарва сега", коментира пред медиците Данев. Според него, има куп технически причини предложените промени да не се случат. Освен това, не е направен разчет колко ще струва въпросната промяна и ремонтите, които ще я съпътстват, посочи още той. Данев бе на мнение, че това е поредния удар срещу здравното заведение и болницата в Димитровград.

Шефът на Медицинския център д-р Елисавета Стефанова, разясни че като управител на лечебното заведение е задължена да следи за промени в дейността на структурата, като е нужно да се спазват определени медицински стандарти. Припомни, че с цел подобряване на условията в центъра е бил извършен ремонт на коридорите и стаите по проект. Възможно е да се наложи да бъдат връщани средства, ако не докажем устойчивост, заяви тя.

296 кв.м е предлагата площ на сегашната клинична лаборатория, където трябва да се пренесе Медицинския център, а това е крайно недостатъчно, заяви Стефанова и определи предложението като недомислица. Припомнено бе, че ако бъде приета тази идея има вариант това да се отрази на финансовия резултат на Медицинския център, който има договорни отношения със Здравната каса. При продължителен ремонт ще спрем работа, нарушаваме договорните си отношения и поставяме под съмнение цялата си дейност, заяви още Стефанова.

За отлив на пациенти предупредиха присъстващите лекари на срещата, според които промените са свързани с излишно харчене на средства. Посочиха че са последните патриоти, останали да работят в Медицинския център- Димитровград, за да помагат на хората. Припомниха и за закупената в годините апаратура, която също е в помощ на пациентите. Единодушното им мнение бе, че от оптимизацията ще загуби, освен Медицинския център и самата МБАЛ "Св.Екатерина". Медиците коментираха, че в последните години политиката се намеси сериозно в болницата, а според тях в момента това се прави предизборно.

Близо час след старта на деня на отворените врати към срещата се присъединиха и съветниците от групата на "Да за Димитровград" и председателя на ОбС Стефан Димитров. От 15:00 часа с медиците ще се срещнат и вносителите от групата на БСП, поясни д-р Стефанова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

296 кв.м е предлагата площ на сегашната клинична лаборатория, където трябва да се пренесе Медицинския център, а това е крайно недостатъчно, заяви Стефанова
На срещата присъстваха медици, работещи в различните кабинети
Почти час след началото на срещата към нея се присъедини и председателя на ОбС Стефан Димитров

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини