От х:

Днес в x:

Приеха правилник за предоставяне на еднократната помощ за новородено в Димитровград

С правилник ще стана разпределянето на еднократната помощ за новородени в Община Димитровград,реши днес Общинския съвет

Общинският съвет в Димитровград прие днес правилник, по който ще се разпределят еднократните помощи за новородени в община Димитровград.

Предложението бе дебатирано още на миналата сесия, когато съветниците одобриха принципно идеята младите семейства от града да получават финансов стимул в размер на една минимална заплата.

С правилника, внесен от кмета Иво Димов се регламентира изплащането на сумите. Молбите на родителите ще преглежда и отсява комисия, която ще се събира всяко 20-то число на месеца, поясни Димов.

Начело на нея ще бъде председателят на комисията по "Образование, младеж и спорт" към ОбС Тодор Тодоров. В нея ще влиза още един общински съветник, представител на Социално подпомагане и двама членове на общинска администрация.

На база становището на комисията ще бъдат раздавани помощите на младите семейства. Градоначалникът увери, че в правилника има ограничения, за да не бъдат пръскани публични средства с лека ръка. Предложението на Димов бе подкрепено с гласовете на 26 общинари.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мс
    мс
    12 0
    15:25, 27 ное 2014
    то хубаво за първескиня,но нека има и граница на годините,защото циганите пак ще ги раждат и захвърлят къде по домове,къде по кофи и сметища,къде по чужбините.Нека кмета наложи една възраст(примерно от 18 г. нагоре), при която на всяка първородилка да се отпуска тази помощ...........
Последни новини