От х:

Днес в x:

Представиха три проекта за благоустрояване на района северно от Водната кула

В зала "Гросето" днес представиха три проекта за благоустрояване на района около Водната кула и два булеварда

Със заем до 3,5 млн.лв. Община Димитровград има намерение да благоустрои три зони в района северно от новото кръгово кръстовище, бул."Д.Благоев" и бул."Стефан Стамболов". Детайли по трите проекта бяха дадени тази вечер на обществено обсъждане за нуждата от заема, проведено в зала "Гросето". То бе уважено едва от няколко общински служители и журналисти.

Цялостното изграждане на новото кръгово кръстовище, заедно с благоустрояването струва близо 8 000 000 лв. Ангажиментът на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и фирма "Терна" е в рамките на 5,5 млн. лв., обясни желанието да се поеме общински дълг зам.кметът Яшо Минков.

Заемът ще е за срок от 5 години, а начина на обезпечаване ще бъде залог върху собствените приходи на Общината. Сметките показват,че общата тежест на дълга ще е между 500 000 и 600 000 лв. за целия период.

Ето и местата, предложени за ремонт:

Първи проект

- Реконструкция и рехабилитация на пешеходната част на бул."Д Благоев" от отсечката на ул."Иван Вазов" до бул."България" Освен тротоара там, ще бъде обхванато и пространството между сградите на театъра и пощата и това между пощата и кафене "Меджик". Ще се обособят раздвижени зелени площи, коментира шефът на Инвестиционния отдел в администрацията Клавдия Тончева.

- Ремонт на пространството пред ЖП гарата - озеленяване, алеи за отдих, пейки, поливна инсталация.

- Изграждане на ново кръгово кръстовище в края на източната част на бул."Трети март" срещу бившето кафе "Малина". Така ще бъде разрешен въпроса със забранения ляв завой и ще се запази двупосочното движение по бул."Благоев".

В този участък са предвидени и подмяна на водопровод и канализация, тъй като ВиК съоръженията са от времето на създаването на града. Ще се подменят и ел.комуникациите.

Втори проект

- Рехабилитация на бул."Д. Благоев" от бул."България" до кръговото кръстовище до Спортната зала. Тук са включени ремонт на южния тротоар на бул."Д.Благоев" и озеленяване на местата, където миналата зима бяха премахнати дървета, заради изграждането на надлеза. Ще се засадят и цветя, предлага се и поливна инсталация. В този проект е планувано асфалтиране на отсечката от бул."България" до кръговото кръстовище на Спортна зала "Младост".

Това кръстовище ще бъде разширено, защото в новия проект на жп надлеза уличните платна са по-широки и кръговото трябва да е с подходящ габарит. Срещу ул."Ромен Ролан" бъде изграден паркинг, за да имат видимост шофьорите, от улицата към бул."Благоев" ще бъде разрешен и левия завой.

Трети проект

-Рехабилитация на бул."Стефан Стамболов", като там е предвидено да се асфалтира цялостно булеварда до ул. Захари Зограф".

Последната дума за това, дали ще бъде теглен кредит е на Общински съвет-Димитровград, като на сесия предстои да се разглежда предложението.

Схема на първия проект, показан от шефът на Инвестиционния отдел Клавдия Тончева
Озеленяване е предвидено на мястото, където през пролетта
На това място е предвидено кръгово кръстовище
Плануван е ремонт на тротоарното пространство по бул."Благоев" от ул."Ив.Вазов" до бул."България"
Кръгово кръстовище до Спортната зала ще се разшири
И в началото на ул. "Ромен Ролан" са предвидени промени

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В плановете е и асфалтиране на бул."Ст.Стамболов" до пресечката с ул."Захари Зограф"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ur
    uriilozev
    4 0
    07:52, 6 ное 2014
    " То бе уважено едва от няколко общински служители и журналисти" Защо ли е така? Така е защото каквото и да лаят "кучетата" , кервана си върви."Сдялката" си е сделка Да не би да не Ви е ясно, колко бръкнахте в джоба на димитровградчани(лица, и фирми с това обикаляне), сигурно е колкото да се изгради това съоръжение.
  • 2
    Не
    Недялка Грозева
    9 0
    09:50, 6 ное 2014
    Моля, направете нещо на отсечката зад пощата и т.н.зад "рашовия магазин" в посока към зеленчуковия бабин пазар. Ние,пешеходците вървим по улицата,а колите са паркирани законно на тротоара - някъде има и двойно паркиране,като излизат колите и дават назад - просто да не гледаш.Цяло чудо е,че не е станало нещо лошо.До фурната е ужас и всичко това - на 200 м.от полицията!!!
  • 3
    Ге
    Георги
    1 0
    18:51, 6 ное 2014
    дано този път някой пак не обърка невилацията или нещо друго че да го правят 2- 3 пъти
Последни новини