От х:

Днес в x:

Къде в Димитровград спря Водният проект?

На ул."Първи май" ремонтът също бе стопиран

На четири места в Димитровград има започнати ремонти по Водния проект, който в момента не се изпълняват заради липса на пари.

Справката направиха от Община Димитровград за Dimitrovgrad.bgvesti.net с уточнението, че само на едно от тези места - ул."Ангел Кънчев" продължава да се работи и днес.

Причината е, че фирмата-изпълнител е закупила предварително материалите, нужни за извършването на реконструкцията на ВиК мрежата.

Работата по подмяната на водопровода и канализацията е стопирана на ул."Оборище", ул."Първи май" и бул."Д.Благоев" в отсечката от кръговото кръстовище с ул."В.Петлешков".

На последното място живеещите днес се оплакаха пред наш екип, че дишат прах и мръсотия, тъй като настилката там частично е чакъл. Минаващите коли вдигат пушилка, а от администрацията обещаха да пръскат с вода по-често отсечката.

Както вече информирахме, Водният проект в Димитровград спря заради блокираните междинни плащания по Оперативна програма "Околна среда". Към момента задълженията на фирмата -изпълнител надхвърлят 5 млн.лв. В писмо- отговор до Община Димитровград, от ОП "Околна среда", заявяват, че средства няма. От администрацията пък настояват държавата да си изпълни поетите ангажименти към гражданите. Чака се и становище на Европейската комисия дали и кога ще отблокира средствата по Оперативната програма.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини